Схемата с по-ниското облагане на хазартните фирми на Васил Божков

...
Схемата с по-ниското облагане на хазартните фирми на Васил Божков
Коментари Харесай

Схемата на Божков тръгва от кабинета Орешарски

Схемата с по-ниското облагане на хазартните компании на Васил Божков потегля още от кабинета " Орешарски ", демонстрират публични данни на Държавната комисия по хазарта (ДКХ).

Новият тип облагане на
хазарта – 15% такса за офлайн операторите и 20% такса за онлайн хазарта, е в действие от 1 януари 2014 година Различното облагане целеше офлайн операторите да заплащат повече, тъй като 15-те % се начисляват върху всички приходи от залози, а онлайн уеб страниците да се таксуват по-ниско, защото 20-те % се дължат върху доста по-малка основа – разликата сред постъпленията и раздадените облаги.

Две от хазартните сдружения на Божков - " Евробет " и " Еврофутбол " (по това време с присъединяване и на братя Найденови), са почнали да заплащат по-изгодната такса още при започване на 2014 година, излиза наяве от отговори на Държавната комисия по
хазарта на питане на " Капитал ". От ведомството потвърдиха данните и пред Mediapool.

От регулатора показват, че сдружението за спортни
залози " Еврофутбол " е внесло такса 15% върху оборота през януари 2014 година, а по-късно до края на годината е заявило и плащало държавна такса в размер на 20% върху цената на получени такси и комисиони. Информацията е на база подадени заявления от компанията.

" Евробет " пък е плащало 15% върху оборота през януари и февруари 2014 година, а по-късно също е заявило и внасяло 20% върху получени такси и комисиони.
Това значи, че схемата на Божков е работила още по време на кабинета на „ Орешарски “, който си потегли след митинги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР