Схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране на

...
Схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране на
Коментари Харесай

Разкриха схема за измами в интернет

Схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране на частни лица в Интернет е открита в хода на извършено следствие от криминалисти от бранш „ Измами “ - Главна дирекция „ Национална полиция “ и бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ -ОДМВР-Сливен, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Работа по случая стартира след постъпване на сигнали за излъгани посредством така наречен фишинг имейли и формирано в ОДМВР-Сливен досъдебно произвеждане, под надзора на Окръжната прокуратура в Сливен. В хода на подхванатата поредност от действия  е открито, че закононарушението е осъществено с непозволено потребление на непознат платежен инструмент,  данните от който са добити посредством машинация под претекст " Актуализация на приложение за мобилно банкиране " на електронните пощи на консуматори в цялата страна. 

Извършителите - на 24 и 26 години, са открити и арестувани на територията на град Варна, със съдействието на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Според първичните данни главният „ мотор “ в схемата бил 24-годишният мъж. При обиските и претърсванията на адреси и транспортни средства са конфискувани компютърни конфигурации, телефони, флаш памет, полезности и други предмети, имащи отношение към осъществяваната незаконна активност.

Работата по документирането на случая продължава в границите на досъдебното произвеждане и под наблюдението на прокуратурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР