Шефовете на Висшата лига на Англия обявиха новата сделка за

...
Шефовете на Висшата лига на Англия обявиха новата сделка за
Коментари Харесай

Извън контрол: £6.7 млрд. - новата сделка за ТВ правата във Висшата лига!

Шефовете на Висшата лига на Англия оповестиха новата договорка за телевизионните права за мачовете от елита в интервала сред 2025-а и 2029-а година. Споразумението е на стойност 6.7 милиарда паунда, което е с 4% повече спрямо предходното, което значи и нов връх.

" Скай спортс " уголемява доста пакетите си (телевизията си е осигурила четири от петте), което ще даде опция на медията да излъчва по най-малко 215 мача на сезон. Това е с цели 70% повече, в сравнение с до момента.

TNT Sport (бившата BT Sport) ще има правото да демонстрира по 52 срещи на сезон, а BBC резервира опцията да излъчва гратис в ефир репортажи от всички дуели през сезона (предаването " Match of the Day " ще продължи да бъде на екран).

За първи път във Англия ще бъдат излъчени безусловно всички мачове, които са отвън блокирания за страната пояс от 17.00 часа българско време в събота. Освен това за първи път " Скай спортс " ще излъчи онлайн всичките 10 мача от финалния кръг в Премиър лийг.

Този път Amazon не съумя да се пребори за правата и отпадна от разпределението. Едно друго планувано цифрово предизвикателство, от страна на телевизионния оператор Dazn, също не се реализира.

Сделката, която стартира да работи от сезон 2025-26, на процедура ще резервира приходите на компанията постоянни, макар че броят на срещите онлайн ще нарасне доста.

Освен това ще има повече мачове в средата на седмицата, които ще се излъчват по едно и също време и почитателите ще могат да избират кои да гледат. Това разширение на наличното наличие и удължаването на изискванията на контракта (като преди този момент покупко-продажбите бяха контрактувани за тригодишни периоди) разрешиха на Висшата лига да реализира това, което тя назовава " най-голямата договорка за спортни медийни права, сключвана в миналото в Обединеното кралство ".

Сделката ще се преглежда като подсилване на статута на Висшата лига като най-успешното вътрешно футболно съревнование в света. Въпреки че обезпечава растеж на годишните си доходи от национални права от едвам 4%, което е под настоящите равнища на инфлация, договорката е повече от два пъти по-голяма от съглашението, подписано неотдавна от италианската Серия А.

Това се случва и в миг на засилени спекулации по отношение на бъдещето на правата за лъчение, като някои медийни компании понижават разноските си. Междувременно софтуерните компании демонстрираха отвращение да навлязат в празнотата.

Ръстът на броя на мачовете онлайн с повече от 25% евентуално ще подложи на тестване това и идва в миг, когато държавното управление на Обединеното кралство поддържа предложенията да се разреши на Суперлигата за дами да излъчва мачове онлайн по това време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР