Шефовете на ФИА все още се опитват да разберат защо

...
Шефовете на ФИА все още се опитват да разберат защо
Коментари Харесай

Шефовете на ФИА са озадачени от пожари на Гран при на Китай на фона на опасения, че състезанието във Формула 1 може да бъде спряно

Шефовете на ФИА към момента се пробват да схванат за какво тревата на Международната писта в Шанхай се възпламени два пъти по време на петъчното съревнование на Гран При на Китай.

Дъждът в Шанхай тази седмица направи региона влажен и нямаше доста блестящо, горещо слънце, което да го изсуши. И въпреки всичко, два пожара избухнаха, до момента в който болидите от Формула 1 бяха на пистата през първия ден от дейностите на пистата.

Първият видя единствената подготвителна сесия за уикенда с червен байрак, тъй че маршал да може да потуши пламъците с пожарогасител. И втори пожар беше видян по-късно в петък, по време на квалификацията за надпреварата спринт.

Нито пожарът е изложил личен състав на очевидна заплаха, нито е предизвикал обилни вреди на пистата. Но има опасения, че повече сходни произшествия могат да доведат до коли за сигурност или повече червени флагове по време на двете надпревари този уикенд.

Телевизионните камери видяха искри, излизащи от коли, които полетяха в тревата и изглеж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР