Шефът по сигурността на Facebook Алекс Стамос, който настояваше за

...
Шефът по сигурността на Facebook Алекс Стамос, който настояваше за
Коментари Харесай

Шефът по сигурността на Facebook напуска компанията

Шефът по сигурността на Фейсбук Алекс Стамос, който настояваше за по-детайлно следствие на съветската интервенция в американските президентски избори, напуща компанията.

Причина за това са различията му с управлението на компанията, както и с сътрудниците му, оповестява " New York Times ".

Уточнява се, че всекидневните му отговорности са поети от други чиновници още през декември. Той ще остане в компанията до август, с цел да приготви собствен заместител и да се избегнат възможни вреди върху репутацията на обществената мрежа.

Стамос ще бъде първият почитан чиновник на Фейсбук, който напуща компанията след абсурда с съветската политическа реклама по време на президентските избори, целяща да повлияе на гласоподавателите.

През септември 2017 година Фейсбук разгласи, че за интервала сред юни 2015 година и май 2017 година структури, подчинени на Кремъл, са разгласили към 3000 известия за сумата от 100 000 $.

Рекламната акция е целяла да задълбочи разделянето в американското общество по конфликтни тематики като гей обществото, имиграцията, контрола върху оръжията.

След публикуването на тези данни Фейсбук ускори контрола върху политическата реклама.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР