Шефът на Военнопромишлената компания (ВПК) Александър Красовицки заявил, че най-новият

...
Шефът на Военнопромишлената компания (ВПК) Александър Красовицки заявил, че най-новият
Коментари Харесай

Руският бронетранспортьор „Бумеранг” представлява „пробив в инженерната мисъл”

Шефът на Военнопромишлената компания (ВПК) Александър Красовицки декларирал, че най-новият съветски БТР „ Бумеранг ” няма директни съперници, той е „ пробив в инженерната мисъл ”. По своето техническо съвършенство това са галактически технологии. Той да вземем за пример има отбрана на горната хемисфера. Машината може да се ръководи отдалечено, т.е. това на практика робот” – разказал Красовицки в изявление за вестник „ Известия”.

По неговите думи, сериозните комплекси за отбрана от високоточните оръжия вършат машината „ неубиваема”. „ В рамките на плана „ Бумеранг” ние действително тикаме цялата индустрия напред” – твърди той, тъй като в основаването му вземат участие над 40 предприятия. Например моторът представлявал „ промишлена революция”.

Според Красовицки, машината няма директни съперници: техническите решения, заложени в „ Бумеранг”, са забавни, модерни и по-евтини, в сравнение с у финландския аналог Patria или американската машина Stryker.

Що се отнася до довеждане докрай на тестванията на БТР, Красовицки отбелязал, компанията излиза на финалната права. Все още се доработва бронята, тегловните характерности, ергономията, въоръжението.

Според главнокомандващия на Сухопътни войски ген.-полковник Олег Салюков, БТР „ Бумеранг” по огнева мощност е сравним с колесна бойна машина машина на пехотата.

Справката на БЛИЦ сподели, че главната отлика на „ Бумеранг”, да вземем за пример от БТР-80, е изтегленият обратно военен модул с 57-мм оръдие и усилената противоминна отбрана.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР