Шефът на турския генерален щаб ген. Хулуси Акар заяви, че

...
Шефът на турския генерален щаб ген. Хулуси Акар заяви, че
Коментари Харесай

Турция предупреждава Гърция да не си прави грешни сметки за Егейско море

Шефът на турския общоприет щаб ген. Хулуси Акар съобщи, че Гърция не би трябвало да си прави „ неправилни сметки “ от засилващото се напрежение сред Турция и Гърция в Егейско море.

„ Ние можем да организираме интервенции в Африн (Североизточна Сирия). Ние можем да организираме интервенции в източните и югоизточните региони [на Турция]. Ако е належащо, ние ще осъществим всяко свое обвързване, което може да ни бъде предоставено в Средиземноморието и в Егейско море без съмнение. Никой не би трябвало да си прави неправилни сметки по този въпрос ", сподели Акар, представен от Анадолската организация.

Генералът направи изказването си по време на визитата си на бойния транспортен съд „ Газиантеп “, който взе участие в учението на турските въоръжени сили в Средиземно море. Той е бил съпроводен от командващите сухопътните, военноморските и въздушните сили на Турция.

Генералът не загатна непосредствено Гърция, само че забележките му явно се отнасят до нея, защото сред двете страни към този момент има напрежение по отношение на изказванията за суверенитет на ред оспорвани острови в Егейско море. Акар неотдавна имаше персонална среща с гръцкия си сътрудник адмирал Евангелос Апостолакис в границите на срещата на НАТО.

" От значително значение са добросъседските връзки, другарството и зачитането на правата на индивида и интернационалното право. Ние показваме вижданията си по този въпрос на подобаващи платформи. Но постоянно сме казвали, че сме подготвени да използваме всички сили, предоставени ни абсолютно, в случай че разговорът и съдействието не работят ", сподели Акар.

Той също по този начин акцентира, че Турция " следи от близко развиването в Черно море " и е в непрекъснати диалози с крайбрежните страни за сигурността и стабилността на района.

" Нашата битка против тероризма продължава с увереност през 365 дни от годината с идентична активност ", съобщи Акар, като имаше поради настоящите интервенции в регионите Идлиб, Африн и Ал-Баб в Сирия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР