Шефът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала

...
Шефът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала
Коментари Харесай

Латвала: Чакам Ожие да си поиска още ралита

Шефът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала остави отворена вратата за по-сериозна стратегия на 8-кратния международен първенец Себастиен Ожие, който е отпред в класирането с две победи в първите три ралита. Ожие кара за втора поредна година с лимитирана стратегия за Тойота, само че няма изясненост в какъв брой тъкмо ралита ще кара французинът, който към този момент е удостоверил единствено, че ще започва в Хърватия този месец.

Все отново, има упования, че Ожие ще кара в 7 ралита този сезон от общо 13 старта и макар обясненията му, че не се бори за международната купа, има хора, които към този момент обявиха, че не му имат вяра. Сред тях е и шефът на Хюндай Сирил Абитебул. А в този момент Латвала загатна, че има опция Ожие да взе участие допълнително ралита този сезон, с цел да преследва деветата си международна купа, с която ще се изравни със сънародника си Себастиен Льоб.

“Не знам какво ще стане - изясни Латвала. - Няма да се пробвам да прилепям Себ, защото в случай че го натисна прекомерно мощно, той може да поеме в друга посока. Инициативата би трябвало да пристигна от Ожие, самият той да е сигурен, че желае да кара повече. Мисля по този въпрос, несъмнено, по-рано той ми сподели, че ще кара в 7 ралита тази година и Себ е наясно, че е доста значим за отбора. Защо да не започва в още няколко ралита? Но човек в никакъв случай не знае. ”
 Хюндай: Ожие се бори за международната купа Хюндай: Ожие се бори за международната купа
Финландецът изясни, че има и спомагателна опция да употребява Ожие допълнително ралита.
 Латвала желае още стартове за Ожие Латвала желае още стартове за Ожие
“Следим развиването на шампионата при конструкторите - съобщи Латвала. - Този сезон предлагаме Такамото Кацута за точки при конструкторите в ралитата, в които не взе участие Себ. Но в случай че се наложи, Ожие може да смени Кацута в избрани ралита. Отново, не желаеме да притискаме Себ, той най-добре знае какво желае да направи. ”
 Колко ботуши от рали “Мексико ” има Ожие? Колко ботуши от рали “Мексико ” има Ожие?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР