Шефът на Националния център по заразни и паразитни болести и

...
Шефът на Националния център по заразни и паразитни болести и
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: ето кога коронавирусът сам ще започне да отслабва.

Шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и част от националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев по Българска национална телевизия разяснява, че целта е по-малко хора да се разболеят по едно и също време и да бъде умерено обществото. Ако се препълнят лечебните заведения с заболели възрастни хора, няма да има кой да се грижи за младежите, за тези, претърпели злополука, няма да могат да се вършат коронарографии. Здравната система няма да издържи.

„ Всеки извоюван ден е в интерес на това, че може би този вирус, сходно на роднините си, ще се държи по-добре за нас през топлото време, когато всички зимни вируси понижават или изчезват ”, изрази вяра проф. Кантарджиев, че с настъпване на топлото време коронавирусът самичък ще стартира да отслабва.

„ Ако се потвърди че БЦЖ имунизацията има има в действителност протективно деяние, то ние сме най-бецежираната нация в света ”, разяснява той и
„ Наистина хората има потребност от доза утешение, само че в такава обстановка то би трябвало да е единствено истина ”, добави проф. Кантарджиев.

До момента са направени към 8000 теста, посочи той и изясни, че дейностите са ориентирани към 3 съществени неща.
„ Ако доктор или сестра прояви признаци, незабавно да бъдат тествани. Не би трябвало да позволяваме в стратегически значими за страната колективи като електроцентрали, превоз и други да се стигне до разпространяване. Първите случаи би трябвало да се хващат и изолират. Всички заболели у нас с двойна пневмония и подозрения също би трябвало да се тестуват “, изясни той.

За малко време у нас се разкриха в допълнение лаборатории, здравното министерство направи всичко допустимо за това. Освен във  Варна и Стара Загора, от понеделник ще проработи лаборатория и в Пловдив, ще има и в Плевен.
МВР болница също има нужната инсталация и при съществуване на подготвен личен състав, може да се работи и там.
„ Няма да оставим народа без диагностика. Здравето на нацията е преди всичко. Не може да рискуваме здравето и живота, тъй като виждате, че не умират единствено възрастни, само че и здрави, младежи. Мисля че ограниченията са верни и че би трябвало малко самообладание и издръжливост “, сподели проф. Кантарджиев.

За 100 година този народ такива войни е преживявал. Сега националния блян е да спасим здравето на възрастните, да запазим работата на хората, да не умират на вятъра хора, както развити европейски страни позволиха, добави той.

„ Това да изоставиш възрастните хора, които построиха тази страна, и които цялата тежест на прехода им мина на гърба с тези ниски пенсии и тежки условия. Нашите пенсионери нямат хубавата напреднала възраст на западноевропеец. Да ги оставим, с цел да оправим салдото на Национален осигурителен институт ли. Не, ще ги запазим и ще направим  всичко допустимо да запазим салдото на стопанската система “, сподели още той и бе безапелационен, че партиите би трябвало да си оказват помощ.

„ Критика би трябвало да има, само че да няма критикарство, както и хора, които през вчерашния ден прочели за ковид да дават ум “, сподели Кантарджиев.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР