Шефът на НАП Румен Спецов, близък до предишната власт и

...
Шефът на НАП Румен Спецов, близък до предишната власт и
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Спецов изгърмя, сменя го човек на Радев, арестуван и съден за измами с ДДС

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов, непосредствен до предходната власт и най-много до някогашния вицепремиер и финансов министър Асен Василев, ще бъде заменен, оповестява ПИК, базирайки се на свои източници в Министерски съвет.

По-рано през днешния ден Спецов е извикан на „Дондуков“ 1 и е известен, че повече няма да разчитат на него отпред на Националната организация по приходите.

Изненадваща информацията за неговия заместител отпред на приходната организация. Това ще бъде някогашният началник на фонд „Земеделие“ Борис Михайлов.

Преди година, когато Михайлов беше назначен отпред на фонд „Земеделие“, към него се развихри огромен скандал. Тогава от ГЕРБ разкриха, че той е съден и задържан за измами с Данък добавена стойност.

Според информация в Държавен фонд „Земеделие“, Борис Михайлов е роден през 1959 година в София. Той има магистърски степени по стопанска система и право. Също по този начин има приключен курс по мениджмънт в Съединени американски щати, както и квалификационни курсове в региона на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните тържища. Работил е като инспектор в Министерството на финансите, шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото, както и като юрист по данъчно и наказателно право.

В уеб страницата обаче не са посочени други данни за новия изпълнителен шеф на Фонда, както и няма друга информация за биографията му, както и дали е бил данъчен чиновник в регион „Овча купел“.

Справка на в Търговския указател демонстрира, че Лице с имена Борис Давидов Михайлов е бил съучастник в три компании „АЛБОР“ ЕООД, „ФОРТЕКС ГРУП 2000″ ЕООД и“НББ ГРУП 2000“ ЕООД, като по друго време обратно във времето той е трансферирал дяловете си на други лица. Фирмата „НББ ГРУП 2000“ ЕООД е зличeнa oт Tъpгoвския указател, като през 2015 година Михайлов трансферира дяловете си на жена със същата фамилия – Емилия Александрова Михайлова, която е родена през 1957 година и към днешна дата е едноличен притежател на капитала на сдружението „АЛБОР“ ЕООД Борис Давидов Михайлов е имал присъединяване още веднъж до 2015 година Във компанията „ФОРТЕКС ГРУП 2000“ ЕООД Михайлов е премахнат от съдружниците през 2009 година

В интернет може да се открие и публикация на несъществуващия през днешния ден в. „Пари“, качена онлайн през 2004 година, разкрива детайлности за обвиняването против фабриката за Данък добавена стойност. Според информацията с дата 4 октомври следва да се извършат правосъдно счетоводни експертизи, инспекция на данъчните досиета и обобщаване на уликите. Към тази дата, се чака следователи да стартират изземване на Данъчни досиета, следва инспекция на всяко платежно разпореждане, посредством които е осъществявана измамата.

„Това беше доказано и от данъчните. На въпрос ще има ли дисциплинарни производства против уличените, шефът на Главна данъчна дирекция Николай Попов отговори: Вие от кое място знаете, че са уличени, чакаме материалите от Министерство на вътрешните работи.

За сметка на това фабриката за Данък добавена стойност, поради която 5-ма души са в ареста, в случай че се има вяра на първичната информация, е източила 15 млн. лева По данни на следствието 60 фиктивни компании са употребявани по три пъти за точене на Данък добавена стойност за към 800 хиляди лева Престъпната мрежа беше разкрита в края на предходната седмица от НСБОП и прокуратурата. Обвиненията към този момент са ориентирани към предприемача Пламен Калчев и брачната половинка му Цветелина, Ивайло Колев и данъчния чиновник Борис Давидов от данъчната работа в Овча купел, които за към 9 месеца са издавали и употребявали Документи с погрешно наличие за нелегално възобновяване на Данък добавена стойност. За закононарушението се плануват от 10 до 20 години затвор. Ден след арестите на главната група беше арестуван още един данъчен – Теодор Делчев от данъчна работа Триадица. Той самичък се съобщи на полицията в петък вечерта.

Цялото обвиняване против фабриката се крепи на показанията на неизвестен очевидец, който е разкрил схемата за източване на Данък добавена стойност и показал другарство на лицата посред им. Данните се подкрепяли още от иззето тефтерче и подслушани диалози. В правосъдната зала се разбра за употребяваните спецсредства по време на следствието. Подслушвани са били телефоните на Камишев и Михайлов и записани техни диалози с Калчев. В тефтерчето пък попадало името на Михайлов като адресат на крупни суми от Калчев, против който има разследване за похищение. Като данъчен контактувам със стотици компании, нямам нищо общо с това, в което ме упрекват, съобщи Марио Камишев. Чакат се още арести, а по информация на Министерство на вътрешните работи в схемата са взели участие общо 8 лица.

В системата Дакси против името Пламен Калчев и съвпадане на възрастта /34 г./ стоят компаниите Олинекс-б, Глобална Реклама България и Интер трейд. Нито един от оповестените за фирмени телефони не е настоящ, а компаниите не попадат в листата на фиктивните търговци на Главна данъчна дирекция. Зад името на Цветелина Калчева със 100% благосъстоятелност са компаниите Тоницвет консулт и Дрона. Пред съда другият упрекнат Ивайло Колев не съумя да изясни с какво тъкмо се занимава“, написа още тогава изданието.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР