Шефът на наказателната бригада, който действа от няколко месеца във

...
Шефът на наказателната бригада, който действа от няколко месеца във
Коментари Харесай

Докараха с белезници в съда бригадата на Въльо, полицаите крият лицата си

Шефът на наказателната бригада, който работи от няколко месеца във ФК " Ботев " Въльо Петров и съучастниците му - шефът на защитата на клуба Милен Стоянов и полицейските чиновници Галин Колев и Мартин Ламбрев бяха докарани с белезници в съда преди минути. Окръжна прокуратура е внесла искане те да останат непрекъснато в ареста, откакто изтекат 72 часа от прокурорските им арести.

Петров и Стоянов влязоха в залатас открити лица, до момента в който двамата служители на реда се пробваха да скрият лицатаси с качулките на суичърите си. Съдия по делото е Михаела Добрева, а обвиняването ще бъде показано от наблюдаващия прокурор Костадин Паскалев. В залата Въльо Петров забрани на публицистите да го снимат, заяви.

При спецоперация на пловдивската полиция са арестувани двама полицейски чиновници и лице на име Въльо Петров, който през последните месеци се показва за началник на защитата на клуба и е непосредствен до президента на клуба Антон Зингаревич и дясната му ръка Александър Ослан. Арестуван е и шефът на новата охранителна компания " Ботев Гард " - Милен Христов Стоянов.

Прокуратурата заяви, че е привлякла към наказателна отговорност четири лица за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/ година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от септември до ноември 2023 година на територията на Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в Пловдив - служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на " Ботев гард ", са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група Мартин Ламбрев, който също е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания. 

По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв.. Те са принудили със мощ и опасност и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да показва мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб, оповестяват от прокуратурата. 

„ Преди няколко месеца пристигнаха група мъже, които се представяха за чиновници на ГДБОП, ДАНС и на „ Вътрешна сигурност “. Вадеха карти и започнаха всеобщо да тормозят хората, които показват мнението си срещу съветския ни президент (Антон Зингаревич, притежател на „ Ботев “) “, описват почитатели на Ботев. Заплахите са били за физическа разпра с почитателите и с техни близки.

„ Казваха: „ Ние сме страната, няма на кого да се оплачете “, описа другият пострадал почитател на жълто-черните.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР