Шефът на КТ Подкрепа отправи ясно послание към политиците.За съжаление

...
Шефът на КТ Подкрепа отправи ясно послание към политиците.За съжаление
Коментари Харесай

КТ Шефът на КТ Подкрепа: България да уведоми ЕК, че не може да затвори въглищните си централи

Шефът на КТ " Подкрепа " насочи ясно обръщение към политиците.

За страдание въглищните централи са опората на енергетиката. Казвам за жалост, тъй като имаше други времена, в които в АЕЦ " Козлодуй " работеха 6 реактора и въглищните централи балансираха производството на сила. Това разяснява президентът на КТ " Подкрепа "  Димитър Манолов в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По думите му сега няма техническа опция за подмяна на въглищните централи и има аналогии сред затварянето на реактори на АЕЦ " Козлодуй " и намаляването на въглищните мощности.

Манолов съобщи, че не е допустимо предоговаряне на Плана за възобновяване е невероятно, тъй като Европейската комисия няма да се съгласи.

" Трябва да уведомим Европейска комисия, че България не е в положение да извърши този ангажимент, който е стихотворец. Точка. Какво ще стане с парите -тогава ще му мислим какво ще вършим. Ние би трябвало да начертаем линията, от която връщане обратно няма. Казваме не сме в положение и това нещо може да бъде аргументирано по 100 метода, тъй като нищо в света на енергетиката не е същото ", разяснява той.

Има от кое място сами да си получим средствата, посочи Димитър Манолов. Според него няма никаква логичност в настояването на Европейска комисия за затварянето на въглищните мощности у нас, тъй като България ще остане без ток и ще губи пари, написа novini.bg.

По думите му не е правилно, че България непрекъснато е в наказателни процедури поради замърсяването на въздуха и разяснява, за това са думи на " безотговорни видове ", които " ще се измъкнат безнаказани ".

" Когато свършат въглищата в Маришкия басейн, след 40-50 години, тази нужда (от въглищни централи - бел. ред.) ще отадне от единствено себе си. Но до тогава ние ще имаме време да види с какво да заместим тези мощности. Сегашните решения са неработещи - на нас ни се предлага да ги сменяем с ВЕИ-та, да кажем най общо, а импорт няма от кое място ", каза Димитър Манолов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР