Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф

...
Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф
Коментари Харесай

Джеф Безос - единственият с над 100 млрд. долара богатство

Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф Безос оглави годишната ранглиста на милиардерите на сп. " Форбс ", съобщи ДПА.

С персонално положение от 112 милиарда $ Безос става най-богатият човек в света и единственият със положение над 100 млрд. Той е нараснал благосъстоянието си с 39 милиарда долара в съпоставяне с предходни години.

Джеф Безос е и притежател на в.  " Вашингтон пост "  и на аерокосмическата компания  " Блу произход ".

Втори в класацията е създателят на Майкрософт Бил Гейтс с 90 милиарда $, трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 милиарда $.

Най-богат европеец е заемащият четвъртото място французин Бернар Арно, който има марки като " Луи Вюитон " и " Сефора ".

Американците са мощно показани в листата от 2208 милиардери от 72 страни. В челната десетка са още шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг и братята индустриалци Чарлс и Дейвид Кох.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е слязъл от 544-о на 766-о място. Богатството му се е стопило с 400 милиона долара през последната година до 7,1 милиарда.

В съпоставяне с предходната година 121 души са отпаднали от листата, само че пък други 259 са включени в класацията за пръв път.

Общото благосъстояние на всички милиардери в листата е 9,1 трилиона $, средно по 4,1 милиарда $ на човек, което съгласно " Форбс " е нов връх.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР