Шефът на Emirates заяви, че авиокомпанията ще продължи да лети

...
Шефът на Emirates заяви, че авиокомпанията ще продължи да лети
Коментари Харесай

Emirates ще продължи да лети до Русия

Шефът на Emirates съобщи, че самолетната компания ще продължи да лети до Русия, в случай че не получи разпореждане да спре от притежателя си - държавното управление на Дубай.

"Ако ни кажат да спрем, ще спрем, само че в противоположен случай продължаваме, " споделя Тим Кларк пред BBC.

Повечето водещи интернационалните самолетни компании се изтеглиха от Русия на фона на огромните наказания, наложените от западните страни след започването на войната в Украйна.

Emirates обаче е един от дребното превозвачи, които към момента обслужват полети до Москва и Санкт Петербург.

На въпрос дали самолетната компания ще премисли позицията си, президентът на Emirates Кларк споделя, че "решението не е негово ", а на държавното управление на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Освен пасажери, самолетната компания транспортира и товари, включително филантропични помощи, храна и медицински консумативи, които не са в листата със наказания.

Кларк показва, че е значимо да се разбере, че съветското население може и да не е част от войната в Украйна.

И че представителите на дипломатическите ядра на други страни, които имат посолства в Москва, би трябвало да могат да влиза и излизат от страната.

"Ние обслужваме хора, които са в периферията на главния въпрос тук и евентуално това е методът, по който държавното управление на ОАЕ гледа на нещата. "

ОАЕ и Саудитска Арабия отхвърлиха апелите на западни държавни управления да наложат наказания на Русия.

Абу Даби не е прекъсвала икономическите си връзки с Москва. Това е една от трите страни, дружно с Китай и Индия, които се въздържаха при гласуването в Съвета за сигурността на Организация на обединените нации през февруари, при което беше жигосана съветската инвазия в Украйна.

От началото на войната против Москва бяха наложени редица невиждани наказания, включително възбрана на съветски самолети да употребяват въздушни пространства и летища в Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и Канада.

Международните полети на съветски самолетни компании бяха мощно лимитирани поради глобите. Националният транспортира Аерофлот спря краткотрайно всичките си интернационалните полети като се изключи тези до столицата на Беларус.

Кларк счита, че войната в Украйна може да има дълготрайни последици за авиоиндустрията в международен мащаб, изключително в случай че Западът изключи Русия от международната стопанска система.

Според него Emirates регистрира съществено търсене, макар високите цени на петрола. Авиокомпанията трансферира част от разноските на пасажерите, като добави такса гориво към билетите, само че това не се отразява на резервациите.

Той добавя, че авиоиндустрията е привикнала да се оправя с високи цени на петрола, само че счита, че бюджетните авиопревозвачи ще изпитат компликации да преминат през този стадий, без да поемат финансов удар.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР