Шефът на движение Русофили Николай Малинов е участвал в схема

...
Шефът на движение Русофили Николай Малинов е участвал в схема
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Малинов е участвал в схема за пране на пари, застрашаваща националната сигурност

Шефът на придвижване " Русофили " Николай Малинов е взел участие в скица за пране на пари, с която са се финансирали мероприятия, които директно засягат националната сигурност на страната. Това съобщи шефът на ДАНС Димитър Георгиев пред депутатите. Той и вътрешния министър Младен Маринов бяха изслушани по гледище на ГЕРБ. От Българска социалистическа партия желаеха да пристигна и министър председателят, само че шефката на Народно събрание Цвета Караянчева ги уведоми, че той има други задължения.

Не бе признато предлагането на алените чуването да е закрито, с цел да получат депутатите повече информация.

Случаят е обвързван с закононарушение против Републиката - слагане на български жител в услуга на непознати организации. Това е Николай Маринов, ръководител на НД " Русофили ", изясни Георгиев.

В хода на работата на ДАНС по осъществяване на предоставено от прокуратурата дейности с разпореждане, свързани с следствие на закононарушение срещу финансовата и кредитната скица на страна, е открита скица, която е обвързвана с построено и функционирано деяние по пране на пари. В хода на следствието е добита информация, че тази скица се употребява за трансфер на финансови средства от съветски жител, който е началник на непозната организация - " Общество " Двуглав орел ", с ползи в разнообразни области и в публичния и политически живот на страната, изясни Георгиев.

Според данните на ДАНС посредством схемата се финансират мероприятия, които директно засягат националната сигурност на страната. Чуждите жители, ръководители на двете засечени по случая организации обществено са заявили, че водят хибридна война против Запада. Единият от тях е включен в формалните описи на Съединени американски щати и Европейски Съюз във връзка на неговите дейности, ориентирани против териториалната целокупност на Украйна. А другият е някогашен кадрови чиновник с висок сан на разследваща работа на непозната страна, сподели още шефът на службата, без да цитира имена.

Относно непознатите жители е добита информация, че развиват взаимна активност и работят координирано. Събрани са данни, че Малинов е поддържал дълготраен контакт с тези непознати жители, неведнъж е пътувал до Русия, където организира срещи с тях, получава задания, а в някои случаи и финансови средства, сподели Георгиев.

При извършените спомагателни мероприятия са добити данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език, по отношение на нуждата от геополитическата преориентация на България и плана " България ". В същата се предлага да бъдат провеждани и редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитически живот, аспекти, медии, които да проведат до такава смяна в ориентацията на страната. Спаред докладната това е обвързвано с реализирането на план " България ", за което е нужна икономическа основа. В документите се показва, че следва да бъде обезпечена и финансова осигуреност на този план, като следва да се получават активи за повече от половин милиард евро, които да се извърши безплатно от Константин Малофеев, добави Георгиев.

Вътрешният министър Младен Маринов пък изясни, че полицията е провела разнообразни по тип дейности - огледи, претърсвания, изземвания, обиски на територията на София, Перник и Брезник. В резултат на тези дейности са арестувани за 24 часа 8 лица, които са предадени на следствените органи.

Изказванията и на Георгиев, и на Маринов бяха къси, което провокира неодобрение в Българска социалистическа партия. Червените го дефинираха като " насмешка с Народно събрание ", медиите получавали повече информация от депутатите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР