Шефът на BP Бърнард Лууни се оттегля заради предишни отношения с колеги

...
Главният изпълнителен директор на BP Бърнард Лууни подаде оставка, след
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на BP Бърнард Лууни подаде оставка, след като призна, че не е „напълно прозрачен“ относно миналите си отношения с колеги, заяви британският енергиен гигант.

Оставката на Лууни следва неотдавнашни твърдения за лични отношения с колеги от компанията, което накара BP да започне разследване, се казва в изявление на компанията във вторник.

Компанията каза, че нейният борд е разследвал подобни обвинения през май 2022 г., включващи „малък брой“ минали взаимоотношения между Лууни и колеги преди той да стане главен изпълнителен директор.

„Наскоро бяха получени още обвинения от подобно естество и компанията незабавно започна разследване с подкрепата на външен правен съветник“, се казва в изявление на компанията.

„Днес г-н Лууни информира компанията, че вече приема, че не е бил напълно прозрачен в предишните си разкрития“, каза BP.

„Той не предостави подробности за всички взаимоотношения и приема, че е бил длъжен да разкрие по-пълно.“

„По-конкретно от всички лидери се очаква да действат като модели за подражание и да упражняват добра преценка по начин, който печели доверието на другите“, добави компанията.

Главният финансов директор Мъри Очинклос ще действа като главен изпълнителен директор временно.

Напускането на Лууни идва след като ръководи фирмата през труден период, включващ пандемията от COVID-19 и последиците от инвазията на Русия в Украйна.

Луни, който е от Ирландия, е работил в BP от 1991 г. и е назначен за главен изпълнителен директор в началото на 2020 г.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР