Шефът на Атака Волен Сидеров съди евродепутата Радан Кънев за

...
Шефът на Атака Волен Сидеров съди евродепутата Радан Кънев за
Коментари Харесай

Сидеров съди Радан Кънев за клевета

 Шефът на " Атака " Волен Сидеров съди евродепутата Радан Кънев за 15 000 лв. поради остра реакция и афектиран пост в обществените мрежи във връзка непатриотично изявление на националиста през март 2018-а. Детайлите на спора даде самия ексшеф на ДСБ.   

" На връщане от отпуск, с изненада получих искова молба от Волен Сидеров  за 15 000 лв.. Поводът е, че съм реагирал на неговото изявление, че в средата на 19 век " няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи въобще “. И в реакцията си съм отбелязал - напълно правилно, прочее - че " никое хюмне, мекере, ибрикчия или изменник " не е обиждал по този начин българите. ", написа евродепутатът на стената си във Facebook. 

 Адвокатът пусна и клише от отговора си на желае на Сидеров в Софийски областен съд, в който твърди, че искът е " процесуално неприемлив " и безпочвен, а обстоятелствата са превратно показани. Радан Кънев не отхвърля пред съдиите, че в действителност е употребявал съзнателно груби думи, само че се оправдава, че " нито задачата, нито наличието на текста целят да обидят персонално ищеца, или да го наклеветят. " Текстът е напълно насочен към остра рецензия на политическите тези, изречени от ищеца ", написал е някогашният началник на ДСБ в обяснението си.

Радан Кънев загатна за юридическото си обучение, като увери, че знае по кое време да дено изказване може да се пояснява като засегнатост. Той изясни, че не желал да нападна личността на Сидеров, която не го интересувала, а неговите тези.

Според Кънев грубите изрази " мекере ", " хюмне " и " ибрикчия ", употребени от него с цел да оборят тезите на Волен трябвало да се асоциират с човек с непатриотично държание, който е зависим на непознати въздействия. Според Кънев, нямало исторически сведения публични дейци като Поп Кръстю, Хаджи Иванчо Хаджипенчович или Драган Цанков, упреквани в изменничество в избрани интервали в миналото да са правили изказвания, сходни на тези на шефа на " Атака ", което провокирало и острата му реакция
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР