Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка

...
Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ ипотекира терасата, която твърди, че не притежава

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилището си, за която е безапелационен, че не е негова благосъстоятелност. Това демонстрира инспекцията на ипотеката, която обезпечава жилищния му заем, оповестява БТВ.

През април 2017 година Георгиев придобива апартамент против сумата от 293 хиляди лв. в региона на зала "Универсиада ". Преди това парцелът се е продавал за над половин милион лв.. Сделката е финансирана с банков заем от близо 190 хиляди лв..

В нотариалния акт на антикорупционния началник попада и тераса. Има я и в офертата за жилището, публикувана от неправителствения Антикорупционен фонд. Освен това там има още сауна за шест индивида, душ и барбекю. Теренът с повърхност от 186 квадрата e маркиран и графично отразен и в кадастъра. Съседни обекти на етажа няма. В имуществената си декларация обаче Георгиев пропуща въпросната тераса, афишира единствено апартамент от 156 квадрата и тераса от 48 квадрата.

Преди дни в публична позиция антикорупционният началник изрично отхвърли да е притежател на недекларираните 186 квадрата. Пред банката Пламен Георгиев афишира терасата за негова благосъстоятелност, а пред обществото споделя противоположното.

Пламен Георгиев и ръководената от него комисия би трябвало да ревизират имотните покупко-продажби на политиците, които бяха забъркани в абсурда с жилища от компания "Артекс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР