Шефът на Американската космическа агенция (НАСА) Джим Брайдънстайн похвали руската

...
Шефът на Американската космическа агенция (НАСА) Джим Брайдънстайн похвали руската
Коментари Харесай

НАСА пак ще използва руски ракети въпреки аварията със „Союз“

Шефът на Американската галактическа организация (НАСА) Джим Брайдънстайн похвали съветската галактическа стратегия и сподели, че чака нов екипаж да отлети за Международната галактическа станция през декември, макар повредата с ракета.

„ Предчувствам, че още веднъж ще летим с ракета " Союз " и нямам причина да имам вяра в този миг, че това няма да се случи по график ", сподели той пред кореспонденти.

Шефът на НАСА беседва с кореспонденти в посолството на Съединени американски щати в Москва ден откакто повреда с ракета „ Союз “ накара съветският космонавт Алексей Овчинин и американският астронавт Ник Хейг да създадат спешно кацане малко след политане от Казахстан. Двамата се приземиха невредими.

Това беше първият сходен случай в съветската постсъветска история – невиждан крах за галактическата промишленост в страната.

Ракетата " Союз " понастоящем е единствената връзка в света към Международната галактическа станция, а повредата ще засегне както НАСА, по този начин и работата на орбиталната лаборатория.

Брайденстайн, който посещава Русия и Казахстан за първи път, откогато оглави НАСА тази година, наблюдаваше пуска на злощастния полет от космодрума Байконур с съветския си сътрудник Дмитрий Рогозин.

Със идващия пуск на ракета „ Союз “ на 20 декември е планувано на МКС да бъде изведен нов екипаж. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР