Шеф на голяма наша фирма попадна под ударите на закона.Софийската

...
Шеф на голяма наша фирма попадна под ударите на закона.Софийската
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на управителя на Хелп Карма Константин Кръстев

Шеф на огромна наша компания попадна под ударите на закона.

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на шефа и ръководител на управителния съвет на Фондация „ Хелп Карма “ Константин Кръстев за длъжностно заграбване.

Предмет на досъдебното произвеждане е следствие на финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от фондацията.

Проведено е огромно следствие, в границите на което са разпитани десетки очевидци, назначени са данъчни проверки на юридически и свързани с тях физически лица, като част от проверките са завършени, от други резултатите към момента се чака да бъдат предоставени на прокуратурата. По стимулирани претенции на СГП съдът е позволил откриване на банкова загадка, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на следствие документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи, оповестяват от СГП.

Наложен е запор на суми на обща стойност 8,6 млн. лева по реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Предстои постановлението за привличане да бъде предявено на обвинения и той да бъде разпитан в това качество. Съгласно член 55, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият има право да дава или да откаже да дава пояснения по обвиняването.

Разследването по случая продължава, написа frognews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР