Шеф Манчев се изказал по Нова в духа на телевизионния

...
Шеф Манчев се изказал по Нова в духа на телевизионния
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Държавата, ако можело, да плати тока на шефове и алибабаевци

Шеф Манчев се изказал по Нова в духа на телевизионния тренд какъв брой ужасно става, леле. Тока бил безценен в неговите обекти, нямало да устоят. Направете нещо, демек… Правителството не оказва помощ. Сайтове стартират да гърмят с думите на Манчев, че сметката му за ток в единия „ обект “ била 10 хиляди лв.

Коментар на Иван Бакалов в

И в обществените мрежи се сипят герболеляви мнения по какъв начин страната убива бизнеса…

Това е добър мотив да се види кой кой е в тази страна.

Т. нар. десни чакат помощ от страната. Държавата да доплати тока на ресторантьорите, в случай че може… Това е просто комунизъм. Държавата плащаше тока на заведенията при соца, без значение дали и до каква степен са рентабилни.

При рецесията в Съединени американски щати преди десетина години имаше празни витрини по булевардите, с надписи „ Дава се чартърен “. Магазини и заведения хлопнаха кепенците. След рецесията се появиха нови.

Това е и със заведенията у нас – който издържи, издържи, в случай че не им е преференциално, да хлопват кепенците. А не да реват по малкия екран страната да оказва помощ. И тази философия, види се, изповядват хекимяни, харизани, цветанки и впрочем сутрешноблокови телевизионни мислители.

Държавата би трябвало да дава помощи на обособения човек като остане без работа, да има какво да яде и да си заплати отоплението. Но няма подобен филм – страната да оказва помощ на Алибабаев за калпавите му ресторантчета. Или на нароили се шефове с искания, тъй като го посочили по малкия екран в шоу, да прави заведения за хранене на безумни цени и да се бие в гърдите, че е популярен и страната да го избавя. Малко доста ни станаха шефовете на глава от популацията. И то на платежоспособна глава, която може да си разреши скъпи заведения за хранене.

Така че – който оцелее, оцелее. Ресторантите не са огромни индустриални предприятия с доста служащи, не са от стратегическо значение, не създават сила или нещо друго, поради което страната би трябвало да ги поддържа. Ще отварят и ще затварят, както е по света.

Нали искахте капитализъм? – постоянно повтаря мой другар.

Както споделяше и „ десният “ водач Борисов – „ Като ластик сме – отваряме-затваряме “ – за същите заведения за хранене ставаше дума, заради коронавирус рецесията. Поради каквато и да е рецесия заведения ще затварят и след това ще отварят. Това хекимянчетата в малките екрани или не го проумяват, или умишлено друсат дървото, нима падне държавното управление. Иначе доста обичат да приказват срещу комунистите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР