Шеф Манчев и шеф Шишков са част от новата кампания

...
Шеф Манчев и шеф Шишков са част от новата кампания
Коментари Харесай

Шеф Манчев: От домашното идва уютът


Шеф Манчев и началник Шишков са част от новата акция на Лидл България- " Съхрани родния усет ".

На вкусна, българска закуска двамата разкриха детайлности към акцията на Лидл, която цели запазване на неповторимите български предписания и обичаи. В интервала от 25 септември до 22 октомври всички консуматори могат да се включат в акцията, като споделят обичайната българска рецепта, която носи някаква история и поражда страсти в тях. Освен самата рецепта, потребителите би трябвало да споделят и историята, която носи.

Вдъхновяващите истории зад всяка една обичайната рецепта са една от значителните подправки за обичания усет и ще оказват помощ на кулинарните специалисти да изберат най-новия артикул в портфолиото " Родна стряха ", който ще бъде обявен в края на годината. Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България, разкри още една забавна детайлност към кампанията- рецептата, която бъде определена за най-хубава ще бъде предлага във всеки един магазин от веригата в България и ще донесе на притежателя си 10 000 лева

Шеф Манчев и началник Шишков споделиха, че преди всичко по значимост е усетът и по-късно е историята, която рецептата носи. Самите те споделиха кои са усетите, които ги връщат в детството и носят скъпи мемоари.

" Любимият артикул за мен е един домашно подготвен бабек, който ядох преди повече от 20 години и ще помня още дълго. Днес рецептите за " лютеницата на баба ", " луканката от село " или " туршията на комшията " от ден на ден стартират да се трансформират в нарицателни от предишното. Спомняме си за обичайните артикули с носталгия по родния край или детството, и през днешния ден с доста обич се опитваме да ги приготвим и предадем на нашите деца ", показа началник Манчев. " За нас ще е изключителна чест и професионално предизвикателство да се докоснем до фамилната обичайната кухня и рецептите, които хората ще споделят, и измежду тях да открием същинското богатство, с което следващата година Lidl да зарадва феновете на българскя усет. Лично аз се надявам да успеем да намерим рецептата на оня магически домашно подготвен мармалад от шипки, който помня от моето детство, както и да имам опцията да опитам и други нови за мен усети ", добави началник Шишков.

На днешната среща с двамата готвачи, гостите имаха опцията да се насладят на вкусна, типично българска закуска, приготвена през призмата на началник Манчев и началник Шишков. Закуската беше формирана единствено от обичайни български ястия- баница със сирене, филия с лютеница и луканка, бухтичка с шипков мармалад и хапки, приготвени от тесто, масло, шарена сол и мед.


 Шеф Манчев: Адриана Петрова

 Шеф Манчев: Адриана Петрова

Тъй като всяка част на България има своите характерни усети и предписания, началник Манчев и началник Шишков ще посетят другите краища на България, с цел да опитат ястията, споделени от потребителите.

Идеята е всеки да извади остарелия бележник на баба с рецептите и да показа някое обичайно българско ядене. Името на акцията ясно издава задачата й- да се съхрания родния усет.

Пълните условия за присъединяване могат да бъдат открити на gotvi.lidl.bg след 25 септември 2017 година

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР