Шарл Льоклер с Ферари ще стартира от полпозишън в Гран

...
Шарл Льоклер с Ферари ще стартира от полпозишън в Гран
Коментари Харесай

Льоклер взе четвърти пореден полпозишън във Формула 1

Шарл Льоклер с " Ферари " ще започва от полпозишън в Гран при на Русия, 16-и кръг за сезона във Формула 1. Пилотът от Монако затвърди невероятната си форма след лятната пауза, като печели четвърта поредна подготовка.

Преди надпреварата в Русия, Льоклер започва от полпозишън на " Спа ", " Монца " и уличното трасе в Сингапур. Той завоюва първите две надпревари, а преди седмица приключи втори зад съотборника си Себастиан Фетел.

Полпозишънът е шести за Льоклер от началото на сезона, като водачът от Монако е №1 по този индикатор.

До него на първа редица на пистата в Сочи ще започва Люис Хамилтън. Световният първенец направи мощна последна обиколка и изпревари Себастиан Фетел, с цел да не разреши на състезателите на " Ферари " да окупират първата редица.

Това е едвам втори случай в историята на Гран при на Русия, в който " Ферари " печели полпозишъна след 2017 година, когато пръв потегли Фетел. В досегашните пет надпревари обаче успеха непроменяемо отива в " Мерцедес ", като Люис Хамилтън завоюва три пъти, а Нико Розберг и Валтери Ботас по един път.
В края на квалификацията повече от четири десети разделиха Льоклер от Хамилтън, а международният първенец беше по-бърз от Себастиан Фетел с едвам две стотни.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (522)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР