Шарл Льоклер от отбора на Ферари взе изненадваща поул-позишън след

...
Шарл Льоклер от отбора на Ферари взе изненадваща поул-позишън след
Коментари Харесай

Шарл Льоклер и Ферари тръгват първи в Гран при на Мексико

Шарл Льоклер от тима на Ферари взе изненадваща поул-позишън след квалификацията за място преди Гран При на Мексико във Формула 1.

Пилотът от Княжество Монако беше най-бърз тази нощ с време 1 минута, 17.166 секунди и за четвърти път през този сезон ще започва от първата позиция в решетката.

На второ място се подреди съотборникът му Карлос Сайнс-младши, който изостана на 0.067 секунди. Трети е настоящият международен първенец Макс Верстапен (Нидерландия) от тима на Ред Бул на 0.097 секунди.

Ферари се показа извънредно в третата свободна подготовка по-рано в събота, а Льоклер остана 13-о тогава, до момента в който Карлос Сайнс-младши - 15-и. Верстапен пък сподели най-сериозна централизация с съвършено време и в трите тренировки преди квалификацията. Но в квалификацията и двата болида на Ферари бяха впечатляващи.

" Ако би трябвало да бъда почтен, не чаках да завърша на 1-а позиция в квалификацията през днешния ден. По време на третата подготовка въобще не се усещах удобно с болида на пистата.

Но тя като че ли беше изключение, тъй като мисля през останалото време в Мексико напипахме скоростта, която ни е нужна. Но не съм сигурен дали всичко това ще бъде задоволително, с цел да спечелим в Мексико ", сподели Льоклер след края на квалификацията.

За него предизвикването ще бъде да попречи на Верстапен в устрема му да сложи връх по най-вече победи в границите на един сезон - 16. И може би има шансове за това, защото нидерлендецът от втората сесия нататък не съумя да пребори времето на Ферари.

" Много е мъчно, има доста ниско сцепление тук поради надморската височина. Последният бранш, с който се борихме малко повече, в сравнение с ни се искаше, очевидно ще бъде предизвикателство за нас. Но е дълго съревнование, доста обиколки би трябвало да се карат. Бих желал стартираме първи, само че пък успокоителното е, че ще имаме добър слипстрийм надолу до завой 1 ", сподели водачът на Ред Бул след края на борбата за място.

Верстапен обаче ще бъде разследван след сесията за задържане на другите водачи на изхода от бокса през първата квалификационна сесия. Джордж Ръсел от Мерцедес е разследван по същата причина и двамата водачи могат да получат санкции и да изгубят позиции. Това се отнася и за други водачи, които се намират по-назад в генералното класиране поради възможни нарушавания през днешния ден.

Преди възможни санкции и служебни разбърквания демонстрират 4-о място за австралиеца Даниел Рикардо, което е най-хубавото му показване през този сезон досега. Серхио Перес, който кара за Ред бул, остана след него. Люис Хамилтън от Мерцедес е шести, само че той също е разследван за това, че не е понижил скоростта поради жълтите знамена. Оскар Пиастри от Макларън е седми, до момента в който Ръсел и колите на Алфа Ромео на Валтери Ботас и Чжоу Гуаню приключиха топ 10.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР