Шансовете да загинете при самолетна катастрофа са около едно на

...
Шансовете да загинете при самолетна катастрофа са около едно на
Коментари Харесай

Шансовете да оцелеете при самолетна катастрофа зависят от избора ви на място

Шансовете да загинете при самолетна злополука са към едно на 11 милиона, само че възможностите да оцелеете зависят от избора ви на място, написа Daily Mail.

Авиационен специалист разкрива 44% смъртност за пасажерите, седнали на седалките до пътеката в средата на самолета, спрямо 28 " % за централните задни седалки.

Най-безопасното място е междинната седалка в задната част на самолета, а най-лошото е до централната пътека.

Дъг Друри, професор в Централния университет на Куинсланд, сподели че защото седалките до пътеката не оферират буфер от едната страна, пасажерът евентуално ще бъде ударен при положение на злополука.

Пътуващите, които не могат да си обезпечат най-безопасните места, може да имат по-голям шанс да оцелеят в средата и до прозореца на междинната част на самолета.

Въпреки това, възможностите да умрете при самолетен случай имат по-малко общо с това къде седите и повече с събитията към злополуката.

Други, споделили тази информация в The Conversation, твърдят пасажерите, че " пътуването със аероплан е най-безопасният метод на превоз ".

Самолетите обаче се разрушават, тъй че проф. Друри споделя най-хубавите и най-лошите места за сядане.

Професорът изясни, че през 1989 година полет 323 на United се разрушава в Сиукс Сити, Айова.

И 184 от 269 пасажери оцеляха - множеството от които седяха зад първа класа, покрай предната част на самолета.

35-годишно следствие на TIME откри, че седалките в задната третина на самолета са имали 32 % смъртност, спрямо 39 % в междинната третина и 38 % в предната третина.

Оцелелите при злополука, седнали покрай спешен излаз, имат по-бърз маршрут за излизане от самолета, което го прави по-вероятно бързо да се отдалечи от случая, съгласно изследване на университета в Гринуич.

Изследователите откриха, че седалка до пет реда от изхода предлага по-голям късмет даже за бягство, в случай че има пожар.

Въпреки това, когато седите на шест или повече реда от излаз, " възможностите да загинете надалеч надвишават тези за оцеляване ".

Проучването демонстрира, че дали мястото е на пътеката или не, има единствено " незначителна " разлика.

Що се отнася до оцеляването при пожар, тези, които седят на пътека, имат " нищожно " по-висок късмет за оцеляване - 65 % - от тези, които седят до прозорец (58 процента).

Пътниците в предната част на самолета имаха 65 % късмет да избягат, до момента в който тези откъм гърба имаха единствено 53 % късмет.

Робърт Гифорд, шеф на Парламентарния съвещателен съвет за транспортна сигурност, сподели: " Вашият късмет за оцеляване не би трябвало да се основава на способността ви да платите за място до спешен излаз или да резервирате мястото си онлайн. "

Проучването преглежда разнообразни въздушни катастрофи, в това число пожари на борда и произшествия.

Един от тях е пожарът на летището в Манчестър през 1985 година, който лиши 55 живота на аероплан 737 на British Airtours, породен от експлодиращ мотор.

Възникналият пожар е горящ от едната страна на самолета, блокирайки няколко изхода. Проучването откри, че починалите пасажери са седяли приблизително на повече от двойно разстояние от използваемия излаз спрямо тези, които са оживели.

Всички самолети би трябвало да преминат тест, с цел да бъдат изпразнени за 90 секунди.

При тестванията стюардния екипаж помагаше на пасажерите при излизането им.

Но в отчета се споделя, че пробните обстановки не вземат поради " обществените връзки " сред пасажерите - възрастните са склонни да оказват помощ на децата да избягат, да вземем за пример.

И изходите може да са неизползваеми или блокирани и някои от стюардния екипаж може да са починали по време на случая.

Пътниците в изследването са по-склонни да се съобразят с инструкциите на стюардния екипаж при тест, в сравнение с при незабавен случай.

" В действителни изключителни обстановки, когато пасажерите може да имат избор на направления, в които да избягат, те в последна сметка могат да подценен командите на екипажа и да се опитат да употребяват най-близкия си излаз ", съгласно изследване от 2008 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР