Шансът за кабинет в първия мандат въз основа на заявената

...
Шансът за кабинет в първия мандат въз основа на заявената
Коментари Харесай

Никола Минчев, ПП-ДБ: Ако 9 депутати отсъстват, кабинетът „Габриел“ще мине

Шансът за кабинет в първия мандат въз основа на декларираната поддръжка не наподобява огромен. Това са 116 народни представители, които не са задоволително. Липсващите гласове могат да дойдат отнякъде, само че не от ПП-ДБ. Другият вид кабинетът „ Габриел “ да бъде гласуван е посредством отсъстващи депутати. Трябва да са девет души. Струва ми се комплицирано, само че да забележим, съобщи Никола Минчев от ПП-ДБ.

„ До понеделник сутринта изглеждаше, че първият мандат има съществени шансове за реализация, гледайки диалозите, които ГЕРБ – Съюз на демократичните сили водеха с Движение за права и свободи, „ ИТН ” и Българска социалистическа партия. Само няколко часа след брифинга на Иван Гешев обаче от Българска социалистическа партия споделиха, че стопират диалозите. Това може да е инцидентно събитие, само че по-скоро се колебая “, разяснява Минчев пред Нова тв.

Относно извършената лидерска среща на ПП-ДБ с ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Мария Габриел в петък, Минчев съобщи, че от „ Промяната “ още веднъж са препотвърдили позициите си.

„ Заявихме, че няма по какъв начин да подкрепим първия мандат. Обсъдени бяха измененията в законодателната стратегия. Когато се стигне до втория мандат, ще забележим по какъв начин да подходим. Има написана законодателна стратегия, управническата също е съгласувана. Би могло да се откри някакъв формат за сформиране на държавно управление. Към първия мандат затваряме вратата “, уточни Минчев. И акцентира, че не очаква нито един народен представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ да поддържа проектокабинета „ Габриел “.

Никола Минчев твърди, че няма информация по отношение на имената в кабинета на Мария Габриел.

По думите му все още не е обсъждана смяна на състава на проектокабинета „ Денков “.

Депутатът от ПП-ДБ уточни, че задачата на едно конституционно болшинство е да сложи фокус върху конституцията.

„ Тази седмица стана още по-очевидно какъв брой нужни са измененията в конституцията, изключително в частта „ правосъдна власт ”. Взаимовръзката сред политика и правосъдна власт би трябвало да бъде прекратена. Тя сякаш е заложена в актуалната конституция, най-много през безотчетната и безконтролна фигура на основния прокурор ”, добави Минчев.

Припомняме, че тази седмица от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия оповестиха, че всичките им депутати ще участват при гласуването на кабинета „ Габриел “. Всякакви командировки били спрени. От „ Възраждане “ не отстъпват от позицията си, че ще гласоподават единствено за кабинет на тяхната партия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР