Шанхай отчете нов ежедневен рекорд за асимптоматични случаи на COVID-19,

...
Шанхай отчете нов ежедневен рекорд за асимптоматични случаи на COVID-19,
Коментари Харесай

Бум на асимптомни случаи на COVID-19 в Шанхай

Шанхай регистрира нов всекидневен връх за асимптоматични случаи на COVID-19, осведоми Агенция Ройтерс. Китайският финансов център се бори с съвсем едномесечна зараза, до момента в който безкрайните проби и локализираните локдауни докарват жителите до ръба.
Шанхай регистрира 2631 нови асимптомни случая за 26 март, което съставлява съвсем 60% от общия брой новозаразени в Китай този ден. Мегаполисът настрана регистрира 47 нови случая със признаци.
Докато броят на инфектираните в Шанхай остава непретенциозен съгласно международните стандарти, градът с 26 милиона души се трансформира в тестова площадка за китайската тактика за "нулев толеранс към COVID-19 ", до момента в който се пробва да сложи под надзор мощно заразния вид Омикрон.
Шанхай се опълчи на цялостното уединяване, с цел да избегне дестабилизирането на стопанската система си. Вместо това градът избра по-специализиран метод за "нарязване и решетка ", който включва скрининг на квартали един по един.
Вместо цялостен локдаун в града, Шанхай комбинира проби с полимеразна верижна реакция (PCR) и самотестване на антиген надлежно в основни и неключови зони, с цел да "гарантира, че всички са обхванати.
Здравните управляващи в града оповестиха, че над 14 милиона поданици на Шанхай са си създали антигенни проби.
Но някои поданици недоволстваха против безкрайните цикли на тестване и за метода на парче за преустановяване на предавателните вериги, като някои споделиха, че цената на нулевия COVID-19 е станала прекомерно висока.
Разочарованието се усещаше и в други елементи на Китай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР