Шампоанът е неизменна част от ритуала по измиването на косата. 

...
Шампоанът е неизменна част от ритуала по измиването на косата. 
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме, когато мием косата си с шампоан

Шампоанът е неизменима част от ритуала по измиването на косата.  С негова помощ премахвате остатъците от масла, себум, мъртви кафези, наслагвания и останки от пот. Свикнали сме да вършим еднотипни придвижвания при измиването на косата си. В огромна част при осъществяването на ритуалите си позволяваме неточности, без даже да го осъзнаваме. Най-честата неточност при миенето на косата е да поставите шампоана непосредствено на косата.

Може да ви звучи простичко и даже невероятно, само че самото деяние напред обратно на пръстите при разтриването на шампоана, е неверно. Вместо това, пробвайте се да вършиме гальовен масаж на скалпа. Това подтиква кръвообращението и ще се отрази удобно на косата и скалпа. Можете да се изкушите да включите и ноктите в тази активност и даже леко да драскате скалпа. Това обаче е нездравословен табиет, който в следствие води до усложнение или раздробяване на косъма.
За здрава коса и нокти яжте тези храни
Листни зеленчуци Ако желаете да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...
Прочети повече
За да извършите масажа на косата си, използвайте пръстите. Това несъмнено ще окаже позитивно въздействие върху скалпа и косата си. Премествайте пръстите си от една област към друга, като ги изваждате и измествате, а не плъзгате напред-назад. Ако го извършите, самата коса ще се заплете и това ще докара до закъсване, когато решите да я разплетете.

Ако ви е мъчно да координирате придвижванията си, можете да употребявате масажор за нанасяне на шампоан. С него също би трябвало да бъдете деликатни и да не то местите безсистемно от една област към друга. Вероятността обаче да се заплете и да се накъса е много по-малка. Поставете масажора върху една зона, по-късно деликатно го преместете върху друга и така нататък

Друга  известна неточност е нанасянето на шампоан върху мокра коса. По-добрата алтернатива е да добавите шампоан към водата. Можете да употребявате шепите си или пък купа. Така ще можете по-лесно да го нанесете и върху косата си. Отмиването му също ще бъде по-лесно. Ако останат следи от шампоан това може да докара до раздразнения или увреждания.

Не се тормозете и в случай че шампоанът не образува задоволително количество пяна. Обикновено неналичието на сулфати в даден шампоан е повода да не се образува пяна. Това обаче не е причина да не мислите, че продуктът няма да почисти косата ви. Напротив, даже по този начин ще ви бъде по-лесно да го изплакнете, тъй като има възможност от многото пяна да остане някаква диря. Остатъците от шампоан са и честата причина за появяването на пърхот и изсъхнал скалп, тъй че щедро измивайте косата си.
Митовете за косата, в които мнозина имат вяра още
Никак не е елементарно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  у...
Прочети повече
Спазвайки тези препоръки, ще имате красива и дълга коса, която не се накъсва и е здрава. Също по този начин, това е елементарен метод да я поддържате и почиствате постоянно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР