Шампионският трофей, който се връчваше от Българския футболен съюз между

...
Шампионският трофей, който се връчваше от Българския футболен съюз между
Коментари Харесай

Емил Наков отказвал с години да върне шампионския трофей на Локо

Шампионският трофей, който се връчваше от Българския футболен съюз сред 1991 и 2004 година, се появи през вчерашния ден на стадион "Локомотив " в Пловдив.

Сребърната купа с топка на върха беше изчезнала за 15 години. Колегите от "Меридиан Мач " описват историята на изчезналия трофей. Оказва се, че той е бил в ръцете на митове като Наско Сираков, Георги Велинов и други.

През 2005 година ЦСКА получи нова купа, която размени изчезналата, откакто изпълнителният шеф на Локомотив Пловдив по това време - Емил Наков отхвърля да я върне на БФС. Митичният експонат бил на предпазване при него през годините, като той настойчиво отказвал да го върне.

Вестникът напомня, че напролет Христо Крушарски прикани Наков да занесе трофея в Пловдив за тържествата след спечелването на Купата на България. Той обаче отказал с претекста, че оценката с емблемата на БФС му е персонален подарък от Георги Илиев и има сантиментална стойност за него. Пред Атанас Узунов той споделил, че единствено в случай че министър председателят Бойко Борисов му се обади, персонално ще му занесе купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР