Шампионката на България Александра Фейгин зае 24-о място на Световното

...
Шампионката на България Александра Фейгин зае 24-о място на Световното
Коментари Харесай

Александра Фейгин с рекордно класиране за сезона на Световното по фигурно пързаляне

Шампионката на България Александра Фейгин зае 24-о място на Световното състезание по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

19-годишната Фейгин се класира 23-а във волната стратегия с оценка от 101.09 точки, от които 55.29 точки за механически детайли и 45.80 точки за съставни елементи на програмата. Това за нея е персонален връх за сезона.

Със общ брой от 155.74 от двете стратегии българката зае 24-а позиция.

Във волната си стратегия Фейгин извърши 10 скока - двоен аксел-троен салхов, троен флип, троен ритбергер - двоен дебелак, троен дебелак, троен дебелак - двоен аксел, троен салхоф и двоен луц. Тя получи четири минуса за тройния флип и двойни луц, както и за двете хореографски стъпки в съчетанието си.

Българката сподели две доста постоянни стратегии в Сайтама и за следващ път потвърди, че е измежду най-хубавите фигуристки в света.

Японката Каори Сакамото отбрани купата си, макар че направи неточност при троен флип в края на волната си стратегия. Тя е първата представителка на домакините, която печели два следващи златни медала от шампионати на планетата и най-възрастната шампионка от Мао Асада през 2014 година.

22-годишната Сакамото събра 224.61 точки, с цел да победи.

Световното състезание продължава в събота с волната стратегия при танцовите двойки и при мъжете.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР