Шампионът за 2017 година Челси“ спечели с 2:1 при гостуването

...
Шампионът за 2017 година Челси“ спечели с 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Челси“ продължава битката за топ 4

Шампионът за 2017 година „ Челси “ завоюва с 2:1 при гостуването си на „ Бърнли “ в среща от 35-ия кръг на британската Висша лига.

Мачът стартира с минута безмълвие в памет на някогашния футболист и функционер на „ сините “ Рей Уилкинс. Гостите от Лондон започнаха по-активно дуела и в 20-ата минута Виктор Моузес напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Ник Поуп мазета топката в тялото на Кевин Лонг и по-късно кълбото се озова в мрежата зад вратаря на домакините.

„ Бърнли “ се върна в дуела в 64-ата минута посредством Ашли Барнс. Йохан Гудмундсон опита мощен удар отвън наказателното поле, топката срещна крайници на Барнс и излъга Тибо Куртоа, с цел да влезе във вратата зад него.

Столичани си върнаха задатъка в резултата единствено пет минути по-късно Виктор Моузес получи в наказателното поле от Емерсон и с удар в близкия ъгъл на вратата вкара за крайното 1:2.

Четири мача преди края на сезона „ Челси “ заема петото място в класирането с актив от 63 точки и резервира минималните си шансове да се класира в челната четворка. " Сините " изостават на пет точки зад градския си противник Тотнъм, заемащ четвъртата позиция досега.

„ Бърнли “ е на седмо място във Висшата лига с 52 точки.

В различен дуел от кръга „ Лестър “ направи тъждество 0:0 вкъщи със „ Саутхемптън “, който е заплашен от изпадане от елита.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР