Шампионът в Тур дьо Франс Йонас Вингегор подписа нов договор

...
Шампионът в Тур дьо Франс Йонас Вингегор подписа нов договор
Коментари Харесай

Йонас Вингегор остава в Йъмбо-Висма до 2027 г.

Шампионът в Тур дьо Франс Йонас Вингегор подписа нов контракт с Йъмбо-Висма. От нидерландския отбор оповестиха, че контрактът е до края на 2027 година.

26-годишният датчанин е част от Йъмбо-Висма от 2019 година. В дебюта си в Тур дьо Франс през 2021 година той беше подгласник на. Година по-късно обаче Вингегор съумя да победи звездата на отбора на ОАЕ.

„ Правя фантастично странствуване с тима, който не стопира да ме поддържа по всевъзможен вероятен метод, с цел да се трансформира в колоездача, който съм през днешния ден. Оценявам тази поддръжка, качеството на целия тим и че тук се усещам вкъщи. Всеки ден съм предизвикван да стана по-добър и чувствам, че тук мога да реализира цялостния си капацитет. Сигурен съм, че дружно ще покорим и по-високи върхове. Щастлив съм, че ще мога да продължа да се развъртвам в този тим “, съобщи Йонас Вингегор.

Той добави, че цел номер 1 за него през този сезон е да отбрани купата си от Тур дьо Франс. Датчанинът към този момент завоюва две обиколки тази година – Гран Камино и тази на баските провинции. В третата, в която взе участие –, той приключи зад Погачар и Давид Годю.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР