Шампионът от тазгодишното издание на US Open Доминик Тийм изрази

...
Шампионът от тазгодишното издание на US Open Доминик Тийм изрази
Коментари Харесай

Надал не е доволен от новите топки на Ролан Гарос, Тийм също изрази колебания


Шампионът от тазгодишното издание на US Open Доминик Тийм изрази съмненията си от новите топки, с които ще играят тенисистите на започващия в неделя шампионат от “Големия шлем” - “Ролан Гарос”. Организаторите на най-големия шампионат на червени кортове взеха решение да спрат дългогодишното си партньорство с компанията “Babolat” и от тази година “Wilson” ще зарежда шампионата с топки.

“Топките “Babolat” ми бяха обичани, тъй като пасваха идеално на моята игра, както и на тази на Надал. Те бяха хубави и бързи, до момента в който новите ще бъдат по-бавни. Това сигурно ще повлияе на резултатите”, разяснява Тийм, а “Краля на клея” Рафа Надал също се причисли към мнението му.

Rafael Nadal also believes that the new Wilson balls are " not the right ball " for clay tennis. He used them in Mallorca and they felt heavy then. In these cold, heavy conditions he called it " a bit dangerous " and can lead to injuries.

But he's there to accept and bring his best.
— Tumaini Carayol (@tumcarayol)
“Мисля, че тези топки не са положителни за игра на червено”, означи търсещият 13-а купа от “Ролан Гарос”. “Организаторите би трябвало да вземат това поради и да помислят за здравето на играчите, тъй като новите топки са извънредно тежки и са рискови за лакътя и раменете”, показа Надал, като също по този начин остави коментар и за изискванията в Париж.

“Ситуацията е доста странна- Условията тук са доста, доста тежки. Времето е студено и това затруднява всички. Наистина изискванията са леко екстремни”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР