Шампионът от Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал

...
Шампионът от Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал
Коментари Харесай

Рафа Надал пропуска подготвителните турнири на трева

Шампионът от Откритото състезание на Франция по тенис Рафаел Надал (Испания) няма да взе участие в подготвителните шампионати на трева преди "Уимбълдън ".

Надал през вчерашния ден завоюва за рекорден 12-и път "Ролан Гарос " след победа в четири сета на финала над австриеца Доминик Тийм и се приближи на две трофеи от водача по титли в шампионатите от Големия шлем Роджър Федерер (Швейцария), който има 20.

33-годишният испанец се завръща в родна Майорка, където ще почине и ще се приготвя за конкуренцията на трева в "Ол Инглънд Клъб в Лондон ", която завоюва през 2008 и 2010 година.

"През предишния сезон играх доста добре на "Уимбълдън ". Бях доста покрай още една купа там ", разяснява Надал, визирайки трагичната си загуба на полуфиналите от бъдещия първенец Новак Джокович (Сърбия) след 8:10 гейма в петия сет.

"Всички знаят, че обичам да играя на трева. Но и всички знаят, че към този момент не мога да играя в доста следващи седмици, както преди десетина години. Така че, няма да вземам участие в други шампионати на трева преди "Уимбълдън ". Опитът ми подсказва, че точната подготовка може да се реализира и с положителни тренировки и няколко мача на трева преди този момент. Защо да го трансформирам, когато това работи за мен. В последните сезони бях напълно покрай купата, през предходната година бях на точка от финала. Предпочитам да се усещам добре физически и да бъда изцяло здрав пред това да изиграя доста подготвителни срещи ", сподели Надал. /БТА

Надал няма еднакъв на клей, победи за 12-ти път на “Ролан Гарос “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР