Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за осминафиналите

...
Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Шампионът Карлос Алкарас е на осминафинал в Индиън Уелс, Синер продължава с перфектната си серия

Шампионът от предходната година Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на първия за сезона Мастърс 1000 шампионат в Индиън Уелс, Съединени американски щати. Вторият подложен испанец записа триумф в два сета над Феликс Оже-Алиасим, в обособените елементи 6:2, 6:3, като за втора поредна година отстранява канадеца в шампионата.

За Алкарас това беше 8-ма поредна победа в шампионата.

„ Мисля, че той не съумя да завоюва задоволително точки на собствен сервис, а това е главното му оръжие. Успях да върна в корта съвсем всеки начален удар. Освен това в играта от главната линия имам преимущество по отношение на него. Бях нападателен и съвсем не позволих неточности. Това беше съвсем съвършения мач за мен “, разяснява след срещата Алкарас.

В спор за място на четвъртфиналите Алкарас ще срещне Фабиан Марожан, откогото изненадващо загуби на Мастърс 1000 в Рим предишния сезон.



За осминафиналите се класира и Стефанос Циципас, който записа чист триумф в два сета – 6:3, 6:3, над представителя на домакините Франсис Тиафо. Следващият конкурент на Циципас ще бъде Иржи Лехечка, който малко предстоящо в профил Анрей Рубльов – 6:4, 6:4.

Яник Синер продължава с впечатляващото си показване от последните няколко месеца. Италианецът записа 17-ата си поредна победа в тура, откакто се наложи с 6:3, 6:4 над Ян-Ленард Щруф и се класира за четвъртия кръг в Индиън Уелс.

„ Опитах се да играя със самочувствие и да поднасям добре, когато съм подложен напрегнат. Точно това и направих “, разяснява Синер след срещата.

От началото на 2024 година италианецът няма загуба (14-0). Той завоюва трофеи от Australian Open и Ротердам, като при ново мощно показване тази седмица може да се изкачи до №2 в ранглистата. В спор за място на четвъртфиналите Синер ще срещне един от представителите на домакините Бен Шелтън.



Синер се поздрави с триумфа след 74 минути игра, като отрази всички 3 точки за пробив, които се откриха пред Щруф. В същото време 22-годишният италианец съумя по един път на сет да се оправи с началния удар на германеца.

По-рано денем с победа се поздрави и №10 в схемата Алекс Де Минор, който се наложи със 7:5, 6:0 над Александър Бублик. Австралиецът затвърди отличната форма, в която се намира в последните седмици, откакто доближи до финала в Ротердам (загуби от Синер) и победи в Акапулко.



В спор за място на четвъртфиналите Де Минор ще срещне Александър Зверев, който също записа триумф в два сета – 7:6 (7), 6:3 над №27 в схемата Талон Грийкспоор.

Зверев, който се класира за IV кръг в Индиън Уелс за четвърти път в кариерата си, отрази два сетбола в тайбрека на първата част.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР