Шампионът на Северна и Централна Америка Тигрес е първият финалист

...
Шампионът на Северна и Централна Америка Тигрес е първият финалист
Коментари Харесай

Жиняк отново герой за Тигрес - мексиканците са на финал на Световното клубно първенство

Шампионът на Северна и Централна Америка Тигрес е първият финалист на тазгодишното издание на Световното клубно състезание. Мексиканците отстраниха на 1/2-финала първенеца на Южна Америка, побеждавайки го с минималното 1:0 на " Еджукейшън Сити Стейдиъм " в Ал Раян. Героят за Тигрес още веднъж бе Андре-Пиер Жиняк, който означи единствения гол в мача от дузпа в 54-ата минута. Преди това френският деец блесна и в 1/4-финалния конфликт с Улсан Хюндай, в който вкара и двата гола за своя отбор за успеха с 2:1.

Тигрес доминираше в мача, а Жиняк не спираше да тормози отбраната на противника. Той насочи рисков удар с глава още в 5-ата минута, само че Уевертон избави. В 34-ата минута французинът още веднъж тества рефлексите на бразилския пазач, който още веднъж направи ослепително избавяне. Три минути по-късно още веднъж Уевертон бе последна бариера пред гола след удар с глава на Жиняк.

Единствената по-добра опция за Палмейрас съсзаде Рони в 19-ата минута, само че неговият отдалечен изстрел не затрудни вратаря на мексиканците.

-добрата игра на Тигрес докара и до поредна неточност в защитата на Палмейрас. В 53-ата минута бранител задържа откъсващ се противник в наказателното поле и съдията уточни бялата точка, а Жиняк осъществя за 1:0.

Палмейрас можеше бързо да се върне в мача, само че в58-ата минута гол на бразилците не бе зачетен поради засада. В добавеното време бразилците желаеха дузпа за нарушаване против Рони, само че съдията бе безапелационен, че няма нарушаване.

Така Тигрес е първият финалист в шампионата и към този момент чака своя противник в конфликта за трофея, който ще бъде избран от втория полуфинал сред Ал Ахли и.

По-рано денем пък се изигра мачът за 5-ото място сред Ал Дуаил и Улсан, който бе извоюван от катарския отбор с 3:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР