Шампионът на Италия представи Алекс Николов Николов стигна до този

...
Шампионът на Италия представи Алекс Николов Николов стигна до този
Коментари Харесай

Алекс Николов: Всеки в Левски има вина за трансфера ми в Италия

 Шампионът на Италия показа Алекс Николов Шампионът на Италия показа Алекс Николов
Николов стигна до този трансфер единствено след един, само че в действителност доста мощен сезон в колежанското състезание на Съединени американски щати с екипа на университета в Лонг Бийч. Към него прибави и серия от впечатляващи мачове за националния отбор в Лигата на нациите. Зад океана Николов се трансформира в първия дилетант, който става състезател на миналата акция, изобщо в историята на колежанския шампионат. Алекс описа по какъв начин се е стигнало до прехвърлянето, решението за него и каква е ролята на клуба ни за него.
 Алекс Николов: Нямам самообладание да дам най-хубавото от себе си с екипа на Лубе Алекс Николов: Нямам самообладание да дам най-хубавото от себе си с екипа на Лубе
" Преди почти 2 седмици пристигна предлагането да подпиша с Кучине Лубе. Всъщност от италианския клуб ме бяха набелязали още към международното състезание до 19 години в Иран, на което станахме втори. Тогава обаче не бях подготвен да направя тази крачка. Бях се насочил към колежа в Съединени американски щати и това беше проектът ми за развиване. Сега по-малко от година по-късно помислих и реших, че ще подхваща този ход – да стартира да играя на най-високо професионално равнище в състава на Кучине Лубе. Приемам го като тестване, на което желая да се подложа. Все отново още на 18 години да играеш в първия си професионален сезон на допустимо най-високото ниво несъмнено е огромно предизвикателство. Надявам се да устоя на всичко, което ми следва. Що се отнася до образованието имам желание да го продължа в Италия. От Кучине Лубе поддържат връзки с университети, така че следва да се ориентирам в обстановката. "
 Левски София: Трансферът на Алекс Николов е самопризнание за клуба Левски София: Трансферът на Алекс Николов е самопризнание за клуба
" За да стигна до този трансфер, голяма роля има Левски. В този клуб се научих да играя волейбол. В него се построих във всяко едно отношение и стигнах до равнището, което накара тим като Кучине Лубе да желае да ме вземе. Говоря за това, което съм като играч, човек, темперамент. На всичко това, което съставлявам, се научих в огромна степен в Левски. Всички съотборници, всички треньори имат своя принос. Те са били с мен във всевъзможни моменти. Имаше и доста сложни такива, само че те бяха до мен. Каквото и да кажа, ще бъде малко. Всички извоювани трофеи и шампионати с юношите и времето в мъжкия тим ми дадоха равнището, което в Кучине Лубе очевидно считат, че дава отговор на техния сан. Левски е моят дом, каквото и да кажа, ще е малко. Гордея се с този клуб. Целият страховит екип на Левски – всички треньори, ръководители и чиновници ми дадоха нужното да се развъртвам като волейболист. Там има една изключителна среда, която е съществена причина за развиването на състезателите ", показа Алекс.
 Алекс Николов се сбогува прочувствено с Лонг Бийч Алекс Николов се сбогува прочувствено с Лонг Бийч
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР