Шампионът на България по хандбал при мъжете - Локомотив (Варна),

...
Шампионът на България по хандбал при мъжете - Локомотив (Варна),
Коментари Харесай

Черно-белите шампиони с трудна победа над Осъм на старта в хандбалното първенство

Шампионът на България по хандбал при мъжете - Локомотив (Варна), реализира триумф в откриващия си мач за новия сезон. " Железничарите " победиха Осъм (Ловеч) с 26:22 гола, само че на моменти от дуела демонстрираха съмнения, каквито отсъстваха от играта им през предишния сезон, когато победиха без проваляне в " А " републиканска хандбална група.

Срещата се игра в спортната зала в Ловеч, въпреки по стратегия хазаин да бе Локомотив. Причината - залата на варненци, за разлика от тази на Осъм, е отпопляема, и е по-разумно ответният конфликт сред двата отбора през зимата да се организира точно там.

" Черно-белите " взеха добър задатък от 5:1 още в първите минути, а на почивката към този момент имаха 5 гола преднина при 12:7. След почивката обаче Осъм стартира да играе по-агресивно, най-много в отбрана, и това даде резултат. В средата на частта ловчанлии понижиха изоставането си до 3 попадения и пропуснаха златен късмет да се приближат още повече до противника, когато за къс интервал бяха с двама хандбалисти повече на игрището.

Локомотив удържа натиска на Осъм и се поздрави с първа победа, за която огромна заслуга имат Бранимир Балчев, Живко Димов и Йордан Попов. В състава на домакините отлично усещане с изявите си направиха Виктор Симеонов, Теодор Симеонов и младият Преслав Стойчев.

Във втория кръг Осъм приема отбора на Добруджа (Добрич), а Локомотив (Варна) почива.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР