Шампионът на Англия Манчестър Сити записа една от най-трудните и

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити записа една от най-трудните и
Коментари Харесай

Спорна дузпа и скандални пропуски провалиха 10 от Арсенал срещу Сити

Шампионът на Англия Манчестър Сити записа една от най-трудните и значими победи през сезона във , откакто обърна Арсенал за триумф с 1:2 като посетител в първия мач от британското състезание през 2022 година.




ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Още в първите минути Арсенал сподели, че ще се надиграва със Сити и ще играе своя футбол. " Топчиите " демонстрираха експанзия и след 10 минути игра можеха да получат дузпа. Мартин Йодегор бе изведен в наказателното поле, където Едерсон го пресрещна с шпагат. При единоборството останаха подозрения дали вратарят на Сити играе с топката, само че ВАР преразгледа обстановката и не видя учредения за присъждане на дузпа.
В 14-ата минута Рахим Стърлинг центрира фалцово в наказателното поле, където Рубен Диаш съумя да засече с глава и да насочи доста рисков удар на сантиметри от гредата. При обстановката стражът Арън Рамсдейл увисна във въздуха и нямаше да може да се намеси, в случай че ударът бе в очертанията.
В 31-ата минута Арсенал откри резултата. След постепенна офанзива с замяна на подавания в средата на терена Киърън Тиърни завоюва пространство по левия фланг, чакайки съотборниците му да се открият в пеналтерията. Александър Лаказет направи придвижване без топка, с което повлече двама бранители на Сити, което освободи пространство за Букайо Сака. Младокът получи топката от Тиърни и с прекрасен удар откри - 1:0!


В 39` Арсенал организира следващата си превъзходна офанзива, която приключи с доста рисков удар на Габриел Мартинели от границата на пеналтерията, минал напълно малко настрана от задачата. Няколко минути по-късно още веднъж Габриел Мартинели впечатли с играта си, откакто реализира страховит пробив по левия фланг. Той преодоля няколко играчи, с цел да стигне до стрелкова позиция в наказателното поле, само че ударът му излезе малко в навън.


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Девет минути след подновяването на играта Манчестър Сити получи правото да извърши дузпа. Гранит Джака задържа за фланелката Бернардо Силва в обстановка, която не постановяваше това. Главният съдия в началото не уточни бялата точка, само че ВАР го посъветваха да преразгледа обстановката и промени решението си. Рияд Марез вкара с лекост - 1:1!
Малко по-късно Арсенал изпусна необикновен късмет да изравни. Нейтън Аке от Манчестър Сити трябваше да избива топката от голлинията на своята врата, а незабавно по-късно Габриел Мартинели направи добавка на празна врата, само че уцели гредата - огромен пропуск за Арсенал.

Секунди по-късно мачът за Арсенал тотално се прекатурна, откакто остана с човек по-малко на терена. Габриел извърши безогледно нарушаване в средата на терена, задържайки Габриел Жезус. Съдията не се поколеба и му сподели втори жълт картон - червен картон!
В идващите минути Манчестър Сити не предложи нищо рисково пред противниковата врата, макар числовото си предимство. " Гражданите " даже бяха хванати на няколко пъти на контраофанзива и можеха още веднъж да изостанат в резултата. До рискови голови положения обаче не се стигна пред нито една от двете порти.
Късно в добавеното продължение на мача Манчестър Сити въпреки всичко стигна до цялостен поврат в срещата. В 92-ата минута Родри, който единствено преди дни пострада при грабеж в дома му, се трансформира в воин за " небесносините ", реализирайки по този начин значимото попадение за първенеца на Англия - 1:2!
Стартови сформира:


АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака, Йодегор, Мартинели, Лаказет
МАНЧЕСТЪР СИТИ : Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Аке, Родри, Де Бройне, Бернардо, Стърлинг, Жезус, Марез

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Високо летящият отбор на ще има доста съществено тестване в първия ден от новата 2022 година. " Небесносините ", които са в серия от 10 следващи победи във Висшата лига, гостуват на четвъртия Арсенал в дербито от 21-ия кръг на британския шампионат.
Шампионът на Англия е в безупречна форма, която ги откъсна на върха в подреждането със сериозен задатък пред главните им преследвачи Ливърпул и Челси. В последния месец обаче възпитаниците на Хосеп Гуардиола не са имали среща с тим в или към топ 4, какъвто е .
" Топчиите " се намират в добра форма, откакто завоюваха последните си четири турнирни мача и ще желаят да си отмъстят за тежката загуба от Сити с 0:5 при започване на акцията. " Гражданите " завоюваха последните си четири мача с Арсенал и ще се надяват на нов триумф на " Емиратс ".
!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР