Шампионът Ливърпул спечели с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън

...
Шампионът Ливърпул спечели с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън
Коментари Харесай

Ливърпул успя да излъже Уулвърхемптън

Шампионът Ливърпул завоюва с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от 28-ия кръг на британската Висша лига и записа трета победа в последните си четири гостувания за състезание, връщайки се в борбата за топ 4. Иначе мърсисайдци, които записаха девета поредна турнирна победа над „ вълците “, са в кошмарна серия от шест поредни домашен загуби. Диого Жота (45+2) осъществя победния гол секунди преди края на първата част.

Гостите можеха да поведат в 13-ата минута, когато Садио Мане влезе в наказателното поле и се опита да преодолее Руи Патрисио, само че от дребен ъгъл не съумя да откри задачата. Играчите на Юрген Клоп имаха самодейността и в 22-ата минута още веднъж Мане сътвори проблеми на отбраната на " вълците ", само че не съумя да откри собствен съотборник към точката на дузпата. Малко по-късно Александър-Арнолд откри Мане с съвършено подаване, сенегалецът плонжира, само че ударът му с глава излезе в навън.

Секунди преди почивката Мохамед Салах и Мане разиграха с едно допиране, а португалецът Диого Жота нанесе завършващия удар, пращайки топката в мрежата на неговия съотечественик и вратар на домакините Руи Патрисио.

В началото на втората част юношата на Ливърпул Конър Коуди имаше опция да вкара гол за „ вълците “, само че ударът му с глава не бе прецизен. Мърсисайдци владееха все по-малко топката, само че се отбраняваха добре и не допускаха рискове пред вратата на Алисон.

В 79-ата минута Фабио Силва насочи удар с глава, само че Алисон се намеси с опитност. Две минути по-късно Диого Жота опита шанса си на отсрещната врата, само че Руи Патрисио този път избави. Португалският пазач обаче се контузи тежко в края и след дълго оказване на здравна помощ бе сменен наложително от Джон Руди, а това докара до огромно добавеното време, в което обаче също не се стигна до гол.

Ливърпул събра 46 точки и изпревари Тотнъм и градския противник Евертън, заставайки на шестата позиция с по-добра голова разлика от „ карамелите “. Мърсисайдци са единствено на 5 точки от четвъртия Челси. Уулвърхемптън е 13-и с 35 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР