Шам-фъстъкът е известен с високото съдържание на витамин Е, който

...
Шам-фъстъкът е известен с високото съдържание на витамин Е, който
Коментари Харесай

Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра памет

Шам-фъстъкът е прочут с високото наличие на витамин Е, който позитивно въздейства на потентността. Това обаче не се отнася за ядките, които се употребяват с бира. В такава компания те водят до противоположния резултат.

За здраве шам-фъстъкът се яде в комбиниране с мед, захарна глазура или печен. Колкото са по-зелени ядките, толкоз са по-узрели, по-полезни и по-вкусни. Понякога могат да бъдат и червени.

За разлика от всички други ядки кашу не се продава в черупка. Това е тъй като сред ядката и черупката има обвивка, която съдържа отровното вещество кардол. При досег могат да се появят мехури по кожата.

Затова, в случай че сте в Индия или в Шри Ланка, и видите дървета със зрели плодове, не рискувайте и не се опитвайте сами да ги откъснете. Когато ги купувате, гледайте дали ядките са идеално почистени, дали имат леко огъната форма. Те са идеални за хора, които работят умствена работа.

 Шам фъстък

Лешникът също оказва помощ на мозъка. Но основното му достолепие е съчетанието на белтък и на витамин Е, което заздравява косата и усъвършенства потенцията. Между септември и март е идеалното време за консумация на лешници.

 Кашу

След този интервал качеството на лешниците не е толкоз положително, тъй като те стартират да съхнат и да мухлясват. Това обаче важи единствено за прясно събраните лешници, тези във вакумираните опаковки не се въздействат от мухъл и съхнене.

Орехите дълго време са били считани в Азия за вълшебен ядки, които са дарявали хората с разсъдък и предвидливост. Благодарение на неповторимия си състав орехите в действителност просветляват мисълта и усъвършенстват паметта.

Освен всички потребни субстанции в тях има огромно количество витамин С. Той се намира най-много в зелените орехчета, от които се вършат страхотни десерти и сладка. В ядките на орехите съвсем няма витамин С, само че има доста други потребни субстанции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР