СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, обвинен в палеж

...
СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, обвинен в палеж
Коментари Харесай

Футболният фен, обвинен в палежа на полицейски бус: Не съм хвърлил и прашинка, дори не бях на протеста

СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, упрекнат в палеж на бус на Министерство на вътрешните работи на митинга против футболния съюз на 16-ти ноември. Съдът приема, че е налице обосновано съмнение обвиненият да е съпричастен към обвинителната теза.

В залата присъстваше и бременната в 9-ия месец брачна половинка на обвинения .
 
 Стефан Шикеров полицейски бус митинг Българска телеграфна агенция
“Видях, че нещата ескалират съществено. Видях, че нямам място там и взех решение да се прибирам. Тръгнах от Свети Седмочисленици, граф Игнатиев, в посока към “бул. Васил Левски ”. Там жандармерията беше в една линия и ми споделиха да изчакам. Поискаха документите ми и започнаха да ме постановат и заплашват. Не съм хвърлял и прашинка към този микробус . Аз съм жертвата ”, сподели обвиненият Стефан Шикеров. Той изиска по-лека мярка, да бъде до жена си при раждането на тяхното дете и по-късно.
 
 Протестът на почитатели в центъра на София ескалира Георги Димитров

“Няма безапелационни доказателства клиентът ми да е взел участие в палежа на полицейския бус. Според мен с ъдът и прокуратурата желаят да се застраховат , да станат ясни резултатите от експертизите и тогава да се вземе крайното решение ”. Това съобщи Димитър Пенев, юристът на обвинения Стефан Шикеров.

Пенев разяснява, че от петима очевидци от полицейските чиновници единствено един твърди, че го е бил видял и го е наблюдавал . “За мен е мъчно при тази навалица да определиш кой е хвърлял запалващи субстанции. Друг е въпросът за какво са изчакали да потрошат буса и по-късно да откриват отговорните. Би трябвало превантивно да се вземат ограничения ”, сподели още юрист Пенев.
 
 Стефан Шикеров полицейски бус митинг Българска телеграфна агенция

Адвокатът беше безапелационен, че клиентът му въобще не е взел участие в митингите , на прибиране от работа е купувал подарък за жена си, тъй като е имала рожден ден. “Виновните са носили маски, моят клиент не. Жена му го е чакала у дома, преместили се в София, тъй като всеки миг ще ражда ”, сподели още юрист Пенев.

Той изясни и, че Стефан Шикеров е обичай съществено в ареста и ще си търси правата. “Ще се направи експертиза и проучвания. Днес се виждам с него г ърба му е наследник и е с развален слух ”, добави юрист Димитър Пенев.

Прокуратурата упрекна 29-годишен юноша за палеж на микробус на митинга против управлението на футболния съюз. След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение, че към 19:05 ч. на 16-ти ноември на кръстовището на бул. „ Васил Левски " и ул. „ Гурко " мъжът e запалил паркиран бус, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи със забележителна стойност – над 11 000 лева Пожарът е представлявал заплаха за живота на лица, участващи в протест против управлението на Български футболен съюз и чиновници на Министерство на вътрешните работи, намиращи се в непосредствена непосредственост до запаления бус.

За посоченото закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост за период от три до 10 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР