СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, обвинен в палеж

...
СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, обвинен в палеж
Коментари Харесай

Остава в ареста обвиненият в палежа на бус на МВР на протестите срещу БФС

Софийски градски съд остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, упрекнат в палеж на бус на Министерство на вътрешните работи на митинга против БФС на 16-ти ноември, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Съдът приема, че е налице обосновано съмнение обвиненият да е съпричастен към обвинителната теза.

В залата присъстваше и бременната в 9-ия месец брачна половинка на обвинения.

“Видях, че нещата ескалират съществено. Видях, че нямам място там и взех решение да се прибирам. Тръгнах от Свети Седмочисленици, граф Игнатиев, в посока към “бул. Васил Левски ”. Там жандармерията беше в една линия и ми споделиха да изчакам. Поискаха документите ми и започнаха да ме постановат и заплашват. Не съм хвърлял и прашинка към този микробус. Аз съм жертвата ”, сподели обвиненият Стефан Шикеров. Той изиска по-лека мярка, да бъде до жена си при раждането на тяхното дете и по-късно.

БГНЕС напомня, че =рокуратурата упрекна 29-годишен юноша за палеж на микробус на митинга против БФС. След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение, че към 19:05 ч. на 16-ти ноември на кръстовището на бул. „ Васил Левски " и ул. „ Гурко " мъжът e запалил паркиран бус, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи със забележителна стойност – над 11 000 лева Пожарът е представлявал заплаха за живота на лица, участващи в протест против управлението на Български футболен съюз и чиновници на Министерство на вътрешните работи, намиращи се в непосредствена непосредственост до запаления бус.

За посоченото закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост за период от три до 10 години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР