СГС гледа мярката на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на

...
СГС гледа мярката на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на
Коментари Харесай

Божков: Прокуратурата може да поиска каквото си иска

Софийски градски съд гледа мярката на предприемача Васил Божков, съобщи кореспондент на БГНЕС.


По-рано през днешния ден прокуратурата изиска непрекъснатото му задържане под стража. Васил Божков посочи, че няма какво да разяснява.

“Прокуратурата може да желае каквото си желае ”, сподели предприемачът.

Гледането на мярката е за хазарта и за неплатени такси за над половин милиард лв..

БГНЕС напомня, че няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура на 25 август, когато дойде в България.

След като дойде в София, Васил Божков беше арестуван на Летище София и отведен в следствения арест на „ Г.М. Димитров ”, а по-късно и прегледан в Министерство на вътрешните работи болница. Той обаче не е поискал обстойни прегледи, по тази причина процедурата там е завършила бързо.

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинявания. Той е запазил безмълвие при разпитите.

През януари 2020 година Божков напусна България и се укри в Дубай, с цел да избегне задържането си. Впоследствие му бяха повдигнати 18 обвинявания, сред които свързани с убийства, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на систематичен рекет от управляващите. По повдигнатите му обвинявания са разпитани над 200 очевидци, изпратени са 18 броя европейски заповеди за следствие и молби за правна помощ до 17 страни. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

Делото, по което Божков е подготвен да даде показания като предпазен очевидец, е за изнудване. Той твърди, че Борисов му желал 10% от облагата на лотарията му.

На 18 май т.г. с пост още веднъж в профила си във фейсбук, Божков заяви, че е " подготвен да се върне в България като предпазен очевидец ". /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР