Сградите са собственост на Янко Иванов, който ги купи от

...
Сградите са собственост на Янко Иванов, който ги купи от
Коментари Харесай

Вечерни новини: По-важното от уикенда и какво се очаква през новата седмица

Сградите са благосъстоятелност на Янко Иванов, който ги купи от регионалната администрация на София с три покупко-продажби на обща стойност 658 870 лв.. Това докара до оставката на регионалния шеф на София Веселин Пенев през 2016 година, който е обвинен по дело за ощетяване на страната с 10.3 млн. лв..

Още по тематиката
Вечерни вести: Законът против дребните в горивата остана без несъгласие, търговски мир сред Съединени американски щати и Европейски Съюз

И още: Как се развива конфликтът сред патриотите и какви несъгласия видя конституционният съд в Истанбулската спогодба
26 юли 2018
Вечерни вести: Депутатите одобриха по-високите такси за обжалване, само че е допустимо несъгласие, София стартира концесия на спирките

И още: Тръмп се среща с Юнкер, България събира предложения за изтребители до 1 октомври
25 юли 2018 От последният уикенд на юли лъхаше повече ваканционно въодушевление, а едно от водещите събития е с противен привкус - в нощта против неделя горяха някогашните " Царски конюшни " в София. Пожарът е в един от най-атрактивните, към момента некомерсиализирани и незастроени парцели в центъра на столицата, който беше добит по-доста противоречив метод, поради което преди години се раздели с поста си и регионалния шеф на София. Историята накара доста хора в обществените мрежи и форумите да си спомнят за " умишления " палеж на тютюневите хранилища в Пловдив, за който беше упрекнат безприютен мъж. За пожара в София занапред ще се обясняват аргументите.

За страдание с разгара на летния сезон се усилват и произшествията по пътищата - единствено за денонощие при произшествия починаха 5 души, а 30 бяха ранени. От Гранична полиция оповестиха за по-интензивен трафик по някои от граничните пунктовете, само че без съществени натоварвания.

През почивните дни продължи и възмущението от решението на Конституционния съд за Истанбулската спогодба да я разгласи за несъответстваща на Конституцията.То обаче беше повече от хората в обществените мрежи и по-малко от политиците, множеството от които даже го утвърдиха. " Какво ще вършим, когато Европейският съюз реши да се причисли към конвенцията? Как ще пояснява тогава Конституционен съд Истанбулската спогодба ", попита водачът на Демократична България Христо Иванов в ефира на БНР. Българският фонд за дамите дефинира решението като срам за България, юридически некадърно, еснафско, женомразко и хомофобско.

ПО-ВАЖНОТО ОТ УИКЕНДА

Горяха " Царските конюшни " в София

Пожарът на улица " Врабча " е почнал към 03:10 сутринта в неделя и по информация на БНР са изгорели 2000 кв. м. от покрива на постройката. Гасенето на пожара е лишило съвсем 3 часа от 4 пожарни коли и 30 пожарникари. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще образува експертна комисия, която да направи оценка на вредите по постройките, а по-късно да задължи притежателя да ги възвърне в автентичен тип, оповестиха от пресцентъра на общината. Освен това се извършваше оглед на мястото за изясняване на аргументите.

" Царските конюшни " са един от най-атрактивните парцели в централната част на София, към които има неприкрит капиталов интерес. През предходната година притежателят на постройките изиска от основния проектант на София Здравко Здравков позволение да ги надстрои от 7 до 12 етажа, само че Здравков отхвърли. В началото на тази година стартира и процедурата по оповестяване на постройките за монумент на културата от национално значение.

" Щрабаг " и ГБС ще построяват скоростния път до Калотина

Обединениe, водено от австрийската " Щрабаг ", и " ГБС Инфраструктурно строителство ", ще строят двете прави на скоростния път от Софийския околовръстен път до сръбската граница при Калотина. Това излиза наяве от решение на ръководителя на съвета на шефовете на пътната организация Светослав Глосов, оповестява mediapool.bg. Изграждането на 32-километровата права ще коства над 282 млн. лева с Данък добавена стойност и би трябвало да завърши до две години и половина след подписването на договорите. Финансирането на обекта е от еврофондовете и държавния бюджет. ГБС ще построи 17-те километра до Драгоман до Сливница, а " Щрабаг " от сръбската граница до Драгоман. Изборът им не е изненада, защото още при отваряне на офертите при започване на месеца те излязоха преди всичко.

Подкрепата за консервативния блок на Меркел е най-ниска от 2006 година насам

Подкрепата за консервативния блок на немския канцлер Ангела Меркел е спаднала до най-ниското си ниво от 2006 година насам на фона на разногласия по отношение на миграционната политика. Според проучване на института Emnid Християндемократическият съюз на Меркел и неговият сътрудник - Християнсоциалният съюз, са с рейтинг от 29%, спрямо 33% предишния септември. Участващата в ръководещата коалиция Германска социалдемократическа партия също отбелязва спад до 18%. Трета се подрежда крайнодясната " Алтернатива за Германия " с 15%, което е непроменено по отношение на предишни изследвания. Преди месец обединението на Меркел стигна до ръба на разпада поради разлики по отношение на миграционната политика с Християнсоциалния съюз, който искаше по-стриктен граничен надзор. В началото на юли бе реализиран компромис, само че напрежението остана.

КАКВО ИНТЕРЕСНО

Инфлацията във Венецуела може да доближи 1 млн. %
Прогнозата е на Международния валутен фонд, съгласно който обстановката в страната е сходна на тази в Германия през 1923 година и Зимбабве от 2000 година Латиноамериканската страна е в дълбока икономическа и обществена рецесия, което ще увеличи мощно инфлацията. От фонда предизвестяват, че исторически това е водило до трагични последици. Социалистическото ръководство на най-богатата на нефт страна в света я води интензивно към дъното и принуждава хората да се бият и внасят артикули от първа нужда, като тоалетна хартия. В момента инфлацията е 46 хиляди %.

КАКВО съдебна експертиза ОЧАКВА ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

Майките на деца с увреждания излизат на огромен митинг

Той е очакван за понеделник, 30 юли и е под надпис " Системата убива - всички ". Ще стартира в 17 ч. пред Народното събрание, като ще има шествие до Министерския съвет, където към 20 ч. и ще завърши. " Системата не убива единствено децата, възрастните с увреждания и техните фамилии! Системата убива - всички! Това е митинг на народа против системата! Системата прокуди стотици деца и възрастни с увреждания, прокуди за 10 години 1 200 000 българи ", пишат уредниците на митинга в писмо до медиите.

Те акцентират, че в България няма нито един наказан за корупция по високите етажи на властта и напомнят, че страната е най-бедната и корумпирана страна в Европа. През седмицата се разбра, че законопроектите за хората с увреждания ще бъдат импортирани наесен в Народното събрание. Социалният министър Бисер Петков увери, че поставя оптимални старания, с цел да реализира единодушие в работната група.

Продължава ли да пораства остатъкът в бюджета

В края на юли Министерството на финансите ще разгласява месечния доклад за осъществяването на бюджета на страната с предварителна оценка за салдото към края на седмия месец на годината. Към полугодието държавните финанси бяха на плюс от над 1.7 милиарда лева, главно поради повече данъчни приходи.

Бюджетът е най-важният стопански лост на страната и демонстрира в каква посока са нейните политики.

Публичните компании и банките ще разгласяват докладите си за полугодието

Срокът за това изтича на 31 юли, като ще бъдат оповестени докладите на самостоятелна основа. За първото тримесечие те демонстрираха растеж на доходи и облаги, като в този момент ще се разбере дали наклонността се е запазила и през второто тримесечие. Българска национална банка ще разгласява и тримесечните резултати на банките, като също ще стане ясно по какъв начин се е представяла всяка от тях през второто тримесечие.

Финансовите им резултати са един от значимите и изпреварващи знаци за представянето на стопанската система на България. В тях фирмите вършат прогнози за активността си за идващите отчетни интервали.

Тръмп посреща новия италиански министър председател в Белия дом

Новият италиански министър председател Джузепе Конте ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп в понеделник в Белия дом. Той се обрисува като един от най-големите поддръжници на Тръмп в Западна Европа, като към този момент се приказва за евентуална популистка ос Вашингтон-Рим. Президентът на Съединени американски щати е виждал персонално два пъти Конте – на срещите на Г-7 и на НАТО, и твърди, че той е " в действителност страховит човек ", който " ще свърши чудесна работа в Италия ".

Тази благосклонност се основава на сходствата в техните политически позиции по отношение на тематики като Русия и имиграцията. Затова срещата сред тях може да е основа за заздравяването на връзките сред Съединени американски щати и Италия въз основата на популисткия отенък в администрациите на двете страни, което може да има значително отражение в Европа и другаде.

OUT-OF-OFFICE

27.07 – 5.08
Варненски литературни дни. Най-голямото книжно пътуващо ревю доплава до Варна, където в 19 шатри ще се разположат 50 български издателства. Жителите и гостите на града ще имат опцията да се срещат с едни от най-популярните български писатели, да участват на министър председатели на нови издания и вземат участие в полемики, а децата – работилници, в " Литературния ъгъл " всеки ден сред 18:00 и 21:00 ч. Варна, бул. " Сливница ", сред хотел " Черно море " и Фестивалния конгресен център.

1.08
Коктейли и китари. One More Bar отвари градината си и за музикални събития. В първия ден от август там ще се показват Desy & The Shiny Stockings, или Десислава Андонова, вокал, Петър Георгиев, китара и Димитър Карамфилов, контрабас. 19:00 – 23:00 ч., вход свободен.

2.08
Магическа примес от Испания. " Патакс " е фюжън-група от Испания, която съчетава в едно разнообразни стилове като фламенко, фънк, салса, рок и джаз. Бандата гостува на интернационалния музикален фестивал " Варненско лято " и на брега на морето с импровизации на перкусии, ударни, електрическо пиано, китара, бас, тромпет, тимпани, а и танцьор. Варна, клуб " Ментол " от 21:00 ч., билети от мрежата на Ticketportal Bulgaria: 8/10 лева в деня на събитието и на място на входа на клуба.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР