Сградата на детска градина 21 Калина Малина във Варна е

...
Сградата на детска градина 21 Калина Малина във Варна е
Коментари Харесай

Родители алармират: Новият корпус на детска градина във Варна е опасен за децата

Сградата на детска градина 21 " Калина Малина " във Варна е рискова. За това сигнализираха родители, които желаеха Община Варна да извърши инспекция в детското заведение, с цел да предотврати бъдещи произшествия. Проблемът сложи съветничка на днешното съвещание на Общинският съвет във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" Съществува проблем със постройката на новоизградения корпус на градината. Констатирано е, че огромна част от външната фасада, която е от украсителен камък, е изпадала. Отвътре по стените и тавана на постройката са видяни огромни пукнатини. Така наречената топла връзка с главната постройка е почерняла и мухлясала от вътрешната страна. В новия корпус е построен басейн, който не действа от две седмици и деца до него не се позволяват. Корпусът е открит през януари 2013 година Строител  е пловдивската компания " Стоянстрой ". Същата стана печално известна като реализатор на градежа на начално учебно заведение " Васил Левски " в " Аспарухово ", където след градивно проучване на учебното заведение, то беше оповестено за рисково и затворено за главен ремонт. Във връзка с направените тревожни констатации на родителите, с цел да не поставяме децата на риск, апелирам администрацията да извърши инспекция на постройката и да даде умело мнение по отношение на осъществяването на ремонта ", сподели по време на съвещанието общинската съветничка Милена Георгиева.   

Искането и бе подкрепено от сътрудника и Петър Липчев, който настоя да бъде обявено коя е надзорната компания, която е приела строителството на учебното заведение в " Аспарухово " и кой от общинската администрация също се е подписал под стартирането на обекта в употреба. Той настоя да бъде дадена информация и какви са вредите за Община Варна от некачественото строителство на пловдивската строителна компания " Стоянстрой ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР