СГП ръководи разследване за държане на наркотични вещества с цел

...
СГП ръководи разследване за държане на наркотични вещества с цел
Коментари Харесай

Дрога за близо милион, оръжия и над 100 000 лв са иззети при спецоперация в София

СГП управлява следствие за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Полицейската интервенция по откриване на закононарушението е била на 24 октомври на София. Арестувани са общо седем души на възраст сред 33 и 67 години.
Прочетете още
" Тогава при осъществяване на претършуване на къща в с. Герман са открити огромни количества на наркотични субстанции, приказваме за килограми от най-различен тип. Например: марихуана, амфетамини, хашиш и килограми екстази, равняващи се на десетки хиляди обособени таблетки. Задържани са три лица, които по всяка възможност са съучастници. Те са правили активността си посредством поръчки в приложения за връзка. А за самите доставки са били употребявани автомати за куриерски услуги. Лицата са арестувани за 72 часа ”. Това заяви на брифинг Иво Илиев, главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Начинът на разпространяване на посочените огромни количества на опиати е много новаторски. Преди месец чиновници на бранш „ Наркотици ” са засекли лицата, които популяризират веществата посредством криптирана Telegram група. До нея имат достъп определени проучени авансово клиенти. Разпространението е ставало по следния метод – откакто даден купувач съобщи съответно количество опиати, той следва да го заплати с биткойни и да снима разписката, с цел да потвърди заплащането, по-късно дилърът доставя опиатите на определеното от него място и фотографира местоположението. Така се губи връзката сред клиент и дилър ”, заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов.

Николов добави, че цената на откритите субстанции на пазара би била 950 хиляди лева „ В базата открихме и машина, която основава хапчета от посочения тип екстази. В момента на задържане установихме две лица, които разделяха материала на обособени дози. Количествата, които открихме, са следните: 20 кг. марихуана, 1 кг. кокаин, 4 кг. амфетамин, 1 кг. метаамфетамин, 4 кг. хашиш и 3 кг. хероин. Както и близо 100 000 лв.. Отделно в подземно помещение установихме 2 къртечни револвера, 1 „ Калашников ”, 2 бойни гранати и 2 бойни револвера ”, уточни Николов. 

" Престъпната група е доста добре структурирана и с изключение на с наркоразпространение се е занимава и със силови дейности ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. На четирима от арестуваните Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинявания и е постановила задържането им до 72 часа. Процесуално-следствените дейности по случая не престават, като следва в следствието да се включат и чиновници на Дирекция „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП поради метода, по който е било осъществявано разплащането при покупко-продажбите с дрога.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР