Сглобката е сглобка и все още не е коалиция по

...
Сглобката е сглобка и все още не е коалиция по
Коментари Харесай

И Кирил Петков отхвърли коалиционно споразумение

Сглобката е сглобка и към момента не е коалиция по никакъв метод. Това съобщи някогашният министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти в Партийния дом за предлаганото съдружното съглашение от страна на ГЕРБ за продължение на ротацията.

Той подсети, че ПП-ДБ се събрали с ГЕРБ-СДС преди няколко месеца, с цел да създадат промяна и да реализират правдивост - с цел да може хората да не се срещат с Нотариуса и Пепи Еврото. Хората желаят сигурност, желаят да има служби, които да разчитат на тях, хората желаят, като отидат в магазина, да знаят, че не ги обират с монополни цени. Това бе задачата на сглобката - първите 9 месеца да се създадат положителни неща, сподели Кирил Петков.

По думите му идващите 9 месеца би трябвало действително да се случи смяната - институциите да работят за хората. " Сглобката, както я нарекохме, в този момент би трябвало да си довърши вторите 9 месеца от тази работа. Ако забележим, че ГЕРБ действително са подготвени да свършат работата и регулаторите работят, че има правосъдна система, която работи и че има служби, които работят и са реформирани, след 9 месеца можем да приказваме за съдружно съглашение. Дотогава не можем да приказваме за съдружни съглашение, тъй като нито хората, нито ние сме уверени, че тези промени ще се случат до дъно ", акцентира Петков.

Той чака да види документа на ГЕРБ, само че ПП-ДБ няма да влязат в коалиция, до момента в който не видят, че промените са се случили.

Кирил Петков изясни, че в случай че бъде разказано по какъв начин ще се сменят регулаторите, тогава ПП-ДБ ще видят една огромна стъпка напред. На хората им омръзна да ни гледат по какъв начин излизаме в коридорите и споделяме едно или друго, сподели той. " Ние не се споделяме " Продължаваме ръководството ", а се споделяме " Продължаваме промяната " - би трябвало да ни покажат, че смяната ще продължи, с цел да има късмет и ръководството да продължи ", безапелационен бе Кирил Петков.

Петков се надява да има нов Висш съдебен съвет и нов основен прокурор, на който хората имат доверие. Кирил Петков запита водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов за какво изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов не се отдръпна, до момента в който към момента текат следствията за Нотариуса и Пепи Еврото. ПП-ДБ не желаят 50:50 в регулаторите, а желаят 100% самостоятелни регулатори.

Кирил Петков има вяра, че в ГЕРБ има някакво предпочитание да се случат промените, само че желае да види, че те действително се случват.

Той добави, че ПП-ДБ няма да приказват за никакви министри, до момента в който не видят, че ГЕРБ са подготвени да създадат крачка напред за промяна в регулаторите.

Кирил Петков разяснява и поисканата оставка на военния министър Тодор Тагарев от политическите водачи на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Много забавно - Бойко Борисов и Делян Пеевски желаеха неговата промяна, а всички евроатлантически сътрудници на ПП-ДБ доста го харесвали. Не знам от кое място идва тяхното предпочитание да го сменят, недоумява Петков.

Той запита дали е мъдро, когато се изпращат 115 бронирани машини да се афишира и тъкмо по кое време ще дойдат в Украйна. " Аз персонално си мисля, че ще е огромна нелепост, в случай че ние обявим точната дата по кое време едни бронирани машини би трябвало да прекосяват Украйна, до момента в който руснаците ги бомбардират. Ако сте Русия какво ще гледате? Ще ги гледате по какъв начин минават тези бронирани машини и отиват към Киев ли ", продължи да пита Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР