Сглобката би се разглобила, ако има някакъв сигнал отвън, коментира

...
Сглобката би се разглобила, ако има някакъв сигнал отвън, коментира
Коментари Харесай

Доц. д-р Александър Христов: Сглобката би се разглобила, ако има някакъв сигнал отвън

" Сглобката би се разглобила, в случай че има някакъв сигнал извън ", разяснява пред БНР преди втория тур на локалните избори доцент доктор Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки.

По думите му каквото и да става със сглобката, сега би било рисково тя да се разглоби поради геополитическата обстановка.

" Това ще е главната причина, заради която партиите в тази сглобка се държат една за друга ", счита анализаторът.

Според него, излизайки нескрито, несъгласията сред сътрудниците в сглобката в действителност я заздравяват и я вършат " по-устойчива, в сравнение с ни се вижда на пръв взор ".

" Дали с машина или с хартия, това или не въздейства, или въздейства доста малко върху изборната интензивност ", акцентира доцент Христов. Той уточни, че по предписание изборната интензивност, мотивацията на хората да гласоподават изрично се движи от друго, не от метода, по който гласоподават. За него тезите за въздействие на единия или на другия способ на гласоподаване " не почиват на действителности ".

" На втория тур ще има повече хора, които ще гласоподават " против ", единствено и единствено да не завоюва другият. Защото има претенденти, на които те симпатизират, които са отпаднали. Тази мотивация да дадат избор " срещу " е много по-силна на втори тур и сигурно повече от други интервали, в които сме живели. Особено в София конфликтът е и идеологически. Когато има подобен, мотивацията на хората да излязат е по-голямо ", посочи доцент Александър Христов. Той означи, че тактиките на партиите не сработват.

" Комуникационните тактики на партиите и поради многото избори се вършат с хълцане и сред двете хълцания няма нищо ", сочат наблюденията на специалиста. Той посочи, че хората са разочаровани от настъпилия безпорядък с изборната система.

" Заради тези " иди ми, дойди ми " се основава съмнение към дейностите на институциите. Видът на гласоподаване съвсем не въздейства върху изборната интензивност ", безапелационен е доцент Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР