Сезонът на отпуските е отворен, а пътешествията зад граница ще

...
Сезонът на отпуските е отворен, а пътешествията зад граница ще
Коментари Харесай

10 дестинации в Европа, които трябва да посетите, преди да са станали популярни

Сезонът на отпуските е отворен, а пътешествията зад граница ще се усилят двойно.

Настоящата ранглиста идва на помощ на всички, които още не са решили къде да отидат, само че сигурно желаят да бъдат надалеч от шумните и пренаселени курорти.

Ето 10 забавни и тествани дестинации в Европа, които ви предлагаме да посетите, преди да са станали известни.

1. Азорските острови
Португалия

A post shared by Jerônimo J Santos (@jeronimojjsantos)

Азорските острови се намират покрай крайбрежията на Португалия. Безспорно те са екзотична, а в същото време и най-отдалечената обитаема част от Европа. 9-те острова са с вулканичен генезис, а разположението им в зоната на атлантическите антициклони, които дружно с топлото течение Гълфстрийм обезпечават целогодишно извънредно прелестен климат. Дори през зимата термометрите не падат под 15 градуса, а през юни междинната температура е 21 градуса. Лятото тук е топло, само че не задушно.

2. Буковина
Румъния и Украйна

A post shared by Romanian Journeys (@romanianjourneys)

Буковина е област, ситуирана сред хълмове и разграничена териториално сред Румъния и Украйна. Тук може да се разхождате измежду манастири и църкви, боядисани в разнообразни цветове и с стенописи, изрисувани преди епохи.

3. Кангас де Онис
Испания

A post shared by Fernando Díaz Villanueva (@diazvillanueva)

Кангас де Онис се намира на брега на река Села в Испания. Тук може да видите красиви планини, както и единствения непокътнат мост от Римската империя – Пуенте Романо.

4. Чешки Крумлов
Чехия

A post shared by 시니플 (@siniple)

Чешки Крумлов е дребен град в района Южна Бохемия, Чехия, който наподобява много картинно отвисоко, с помощта на криволичещата и минаваща през него река Вълтава. Чешки Крумлов е част от историческото завещание на UNESCO. Интересни забележителности в града са извънредно огромният палат Чешки Крумлов. Той е вторият по величина в Чехия, след замъка Храдчани в Прага.

5. Фарьорските острови
Дания

A post shared by Faroe Islands (@faroeislands)

Фарьорските острови се намират по средата сред Исландия и Норвегия, само че са самостоятелни под юрисдикцията на Дания. Това са общо 18 острова, от които 17 са обитаеми и се намират в северната част на Атлантическия океан. Фарьорските острови имат вулканичен генезис, като всеки слой от скалите е добре емфатичен и приказва за трайна вулканична интензивност преди милиони години. Тишината тук се нарушава единствено от грохота на вълните и крясъците на хилядите птици. Не инцидентно National Geographic дефинира тези острови за едни от най-привлекателните в света. Гледките на всеки един остров са неповторими.

6. Лампедуза
Италия

A post shared by Lampedusa (@lampedusa_official)

Лампедуза е остров в Средиземно море, част от провинция Агридженто на район Сицилия в Италия. Това е най-големият остров измежду Пелагийските острови и най-южната точка на Италия. Населението наброява към 6 000 поданици, препитаващи се основно с лов на риба, земеделие и туризъм. От години Лампедуза е прочут като входна врата към Европа за хиляди небогати незаконни имигранти от Африка, а през 2013 година влезе в новините около потъналия край крайбрежията му транспортен съд, пренасящ 200 еритрейци и сомалийци, бягащи от Либия.

7. La Roque Gageac
Южна Франция

A post shared by La Roque-Gageac (@laroquegageac)

La Roque Gageac е малко селце в регион Черен Перигор на департамент Дордон, район Аквитания. Разположено е по поречието на река Дордон, на 8 км югозападно от средновековния град Sarlat-la-Canéda. То е част от листата с най-красивите села на Франция.

8. Национален парк „ Триглав “
Словения

A post shared by TNP Official Instagram (@triglav.national.park)

Националният парк „ Триглав ” е ситуиран в северозападна Словения, по-точно в Юлийските Алпи. Той е единственият народен парк в Словения и в него е в действие специфичен природозащитен режим, който е по-строг от този в предпазените местности. Най-голямото езеро в Националния парк „ Триглав ” е Бохинското езеро, което е от тектонско-ледников генезис. Известни са и по-малките Триглавски езера. Едно от тях е Черното езеро, откъдето подземен изтича вода до водопада на Савица.

9. Долината на Рейн и Баварските крепости
Германия

A post shared by Pҽɾɾιɳҽ

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР